Kaikki Kunnossa (2020-2021)

Kohderyhmänä työttömät ja työttömien perheet

Hanke kokoaa verkkosivuille tietoa olemassa olevista työttömien liikuntamahdollisuuksista valtakunnallisesti

Hanke laajentaa kuntien ja kaupunkien tietoutta työttömien liikunnallisista mahdollisuuksista

Hankkeen paikalliset työttömien yhdistykset näyttävät esimerkkiä, millaista työttömille ja työttömien perheille suunnattu liikunta voisi olla

Pienikin liike piristää! -kampanja 1.4.-31.5.2021

Kaikille työttömille avoin liikuntakampanja on käynnissä! Kartoita miten paljon liikut ja innostu liikkumaan lisää! Samalla on hyvä tilaisuus pohtia, miten teidän yhdistyksessänne voitaisiin liikkua yhdessä?

Näin osallistut: Vastaa kyselyyn ja täytä liikuntapäiväkirjaa vähintään kaksi viikkoa. Palkinnoksi saat jumppakuminauhan ja henkilökohtaisia liikuntaneuvoja. Lisäksi vastaajien kesken arvotaan muita liikunta-aiheisia palkintoja. Myös osallistuneiden jäsenyhdistysten kesken arvotaan lahjakortti.

Löydät lomakkeet materiaalipankista. Lomakkeet (kysely + liikuntapäiväkirja) palautetaan 31.5. mennessä paperisena omalle yhdistykselle tai sähköisenä sähköpostin liitteenä osoitteeseen heli.niromaa(@)tyottomat.fi.

Lisätietoja saat yhdistykseltäsi tai hankekoordinaattori Heli Niromaalta.

Kampanjan viikkohaasteet

Kampanjan aikana julkaistaan joka viikko uusi liikkumaan innostava haaste. Kampanjaan osallistuminen ei edellytä haasteiden tekemistä, ne on tarkoitettu vain innoitteeksi! Löydät julkaistut viikkohaasteet alta.

5.-11.4. Aseta tavoite: Mieti, miten haluaisit lisätä liikuntaa elämääsi? Mikä voisi olla sinulle mieluinen liikuntamuoto? Aseta itsellesi yksi konkreettinen liikuntatavoite kampanjan ajaksi ja kirjaa se liikuntapäiväkirjaasi. Se voi olla vaikka: ”käyn kävelyllä joka keskiviikko” tai ”teen kaikki viikkohaasteet” tai jokin muu sinulle sopiva tavoite.
12.-18.4. Testaa kuntosi: Tee linkin takaa löytyvä, helppo Joka kodin kuntotesti, joka sisältää kolme testiliikettä. Mistä löysit parannettavaa? Mikä sujui hyvin? Voit myös testata liikutko tarpeeksi UKK-instituutin kyselyn avulla.
19.-25.4.
26.4-2.5.
3.-9.5.
10.-16.5.
17.-23.5.
24.-30.5.

 

Ajankohtaista

1.4.-31.5.2021 Pienikin liike piristää! -kampanja käynnissä. Osallistu vastaamalla kyselyyn ja täyttämällä liikuntapäiväkirjaa vähintään kaksi viikkoa.

24.3.2021 Julkaistu tiedote: Työttömien Keskusjärjestö kannustaa vähän liikkuvia liikkumaan. Tiedotteessa kerrotaan kuntakyselyn alustavista tuloksista ja hankkeen ohjausryhmän kokoontumisesta.

16.3.2021 Lue hankekoordinaattorin blogista vinkit korona-ajan liikuntaan: Pienikin liike piristää: Vinkkejä korona-ajan liikuntaan

22.2.2021 alkaen Työttömien Keskusjärjestön Instagram-tilillä julkaistaan joka viikko uusi taukoliikevideo. Ota tili seurantaan ja tee liikettä vaikka kerran päivässä niin saat lisää energiaa päiviisi! Löydät tilin tunnisteella @tyottomienkeskusjarjesto tai www.instagram.com/tyottomienkeskusjarjesto/

17.2.2021 Lue hankekoordinaattorin blogista hankkeen ajankohtaisia kuulumisia: Kaikki Kunnossa -hanke etsii ratkaisuja työttömien liikunnan lisäämiseen

11.2.-12.3.2021 Kunnille suunnattu verkkokysely käynnissä. Kyselyllä kartoitetaan työttömille suunnattuja maksuttomia ja edullisia liikuntapalveluja sekä kuntien ja järjestötoimijoiden välistä yhteistyötä työttömien liikuntamahdollisuuksien lisäämisessä.

 

Kaikki liikunta tuo kuntoa

Ota yhteyttä:

Heli Niromaa
hankekoordinaattori
044 544 3613
heli.niromaa(@)tyottomat.fi

nuoli