Hyvinvointipäivillä nautittiin Suomen suvesta

Aiheet:
Hyvinvointipäivillä nautittiin Suomen suvesta

Työttömien Keskusjärjestön ja sen jäsenyhdistysten Hyvinvointipäiviä vietettiin 5.–7.6. Keuruulla. Mukana oli reilut 20 osallistujaa työttömien yhdistyksistä eri puolilta Suomea. Hyvinvointipäivillä nautittiin kauniista säästä, järvimaisemista ja hyvästä seurasta.

Kauniissa ympäristössä sijaitseva hotelli Keurusselkä tarjosi upeat puitteet rentoutumiseen ja verkostoitumiseen. Pääsimme kävelemään luontopolulle, pelaamaan padelia, minigolfia ja mölkkyä, rentoutumaan kylpylän poreissa ja uimaan Keurusselkä-järvessä. Päivät huipentuivat tänäkin vuonna olympialaisiin, joissa joukkueet ottivat mittaa toisistaan hiukan tavanomaisista poikkeavissa lajeissa, kuten uimarenkaan heitossa. Jyväskyläläinen kuvataiteilija Riitta Uusitalo veti meille inspiroivan sarjakuvapajan, jossa monet osallistujat kokeilivat ensimmäistä kertaa sarjakuvan piirtämistä.

Työttömien Keskusjärjestön uusi hallitus kokoontui virkistäytymisen ohessa pohtimaan muun muassa sitä, mitä palkkatukijärjestelmälle tapahtuu, kun monet kunnat ovat rajanneet palkkatuen kestoa tai luopuneet kokonaan palkkatuella työllistämisestä. Keuruun kaupunginjohtaja Noora Pajari nosti esiin asian myös omassa puheenvuorossaan. Nyt kun Keuruun kaupunki ei enää työllistä ihmisiä palkkatuella, syntyy suuri henkilöstövaje, joka pitäisi pystyä paikkaamaan. Kunnanjohtaja esitteli työllisyyspalvelu-uudistusta, jossa palvelut siirtyvät vuoden 2025 alusta alkaen kuntien tai työllisyysalueiden hoidettavaksi, ja kertoi Keuruun monipuolisesta yhteistyöstä ympäryskuntien kanssa.

Työttömien Keskusjärjestön puheenjohtaja Jukka Haapakoskella on kokemusta lukuisilta Hyvinvointipäiviltä. Mitä hänen mieleensä jäi päällimmäiseksi tällä kertaa?

– Pääsimme suomalaisen kesän ytimeen. Sää helli ja hyttynen pisti. Kaupunginjohtaja Noora Pajari piti ajankohtaisen ja mielenkiintoisen puheen Keuruun työllisyyspolitiikasta ja toivoi lisää yhteistyötä Työttömien Keskusjärjestön kanssa. Lisäksi mieleeni jäi kippurassa nauraminen, padel- ja onewheel -pyörän kokeilut sekä jäsenistömme piilevät sarjakuvataidot.

Teksti: Milla Suonio

Kuvat: Jukka Haapakoski, Jari Pesonen

nuoli