Köyhyyttä kokeneet ja kansanedustajat samassa pöydässä 2023

Köyhyyttä kokeneet ja kansanedustajat samassa pöydässä -tilaisuus järjestetään tänä vuonna jo viidettä kertaa. Se pidetään tiistai-iltapäivänä 7.11.2023 Helsingissä. Tarkka ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin. Yleisötilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä.

Tilaisuudessa etsitään ratkaisuja köyhyyden vähentämiseksi. Sen tarkoituksena on saada köyhyyttä kokeneiden ääni kuulumaan suoraan päättäjille ja lisätä päättäjien ymmärrystä köyhyyttä kokevien arjesta.

Tilaisuudessa köyhyyttä kokeneet ja kansanedustajat pohtivat ensin pienryhmissä ratkaisuehdotuksia köyhyysongelmiin. Keskustelujen pohjana toimivat köyhyyttä kokeneiden kertomukset omista tilanteistaan. Ratkaisuehdotukset käydään läpi kaikille kiinnostuneille avoimessa yleisötilaisuudessa. Tilaisuudessa on myös seminaariosuus, jossa köyhyyden ilmiöitä käsitellään asiantuntijoiden, köyhyyttä kokeneiden ja päättäjien puheenvuoroin.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen aukeaa elokuussa.

Tilaisuuden järjestävät: Suomen köyhyyden vastainen verkosto EAPN-Fin, Kirkkohallitus, Kuka kuuntelee köyhää -verkosto, SOSTE  ja Työttömien Keskusjärjestö ry.

nuoli