Köyhyyttä kokeneet ja kansanedustajat samassa pöydässä

Köyhyyttä kokeneet ja kansanedustajat samassa pöydässä

Suomen köyhyyden vastainen verkosto EAPN-Fin, Kuka kuuntelee köyhää -verkosto sekä Työttömien Keskusjärjestö järjestävät keskustelutilaisuuden, jossa köyhyyttä kokeneet ja kansanedustajat kohtaavat.

Tilaisuus järjestetään 21.10.2020 klo 8.30-12 Kirkkohallituksessa osoitteessa Eteläranta 8. Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä.

Tilaisuus on kaksiosainen. Ensimmäisessä osassa kansanedustajat osallistuvat teemallisiin pienryhmiin, jossa köyhyyttä kokenut kertoo elämäntarinansa kautta köyhyydestä. Yhdessä pienryhmä kehittää poliittisen ratkaisuehdotuksen tarinassa esiin nousseeseen yhteiskunnalliseen epäkohtaan.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ LINKISTÄ (sekä paikalla- että etäosallistujat)

Linkki yleisötilaisuuteen

 

Aikataulu

klo 8.30 aamukahvi pienryhmiin osallistuville

klo 9-10 ryhmätyöskentelyä

Klo 10-11.30 ryhmätöiden purku

Klo 11.30-12.00 yhteenveto ja keskustelua aiheesta

Yleisölle avoin osuus alkaa kahvilla klo 9.50, jonka jälkeen ryhmät esittelevät köyhyysongelman sekä kehittämänsä ratkaisuehdotuksen. Lopuksi on vielä yleisökeskustelu.

Köyhyyttä kokeneiden näkemykset tärkeitä sosiaaliturvan uudistamisessa

Köyhyyttä kokeneiden ja päättäjien tämänmuotoinen tapaaminen järjestettiin ensimmäistä kertaa viime syksynä. Yksitoista kansanedustajaa tai heidän avustajaansa otti haasteen vastaan ja tuli keskustelemaan köyhyydestä ja syrjäytymisestä köyhyyttä kokeneiden ihmisten tarinoiden pohjalta. Tilaisuudessa kävi selväksi, että tällaisia tapaamisia tarvitaan muun muassa sosiaaliturvan uudistamistyössä.

Palvelu- ja etuusjärjestelmä on köyhyyttä kokeneiden mukaan erittäin monimutkainen ja pirstaleinen. Kansanedustajat eivät välttämättä tunne kovin hyvin kansalaisten arkea sen keskellä.

nuoli