Annamme tukemme SAK:n #painavasyy -kampanjalle

Annamme tukemme SAK:n #painavasyy -kampanjalle

Työttömien Keskusjärjestö kannattaa SAK:n käynnistämiä lakkotoimenpiteitä. On työttömien etu, että Suomessa neuvotellaan työehdoista ja sosiaaliturva on riittävä työttömyyden aikana. Suomen talous perustuu korkeaan osaamiseen ja hyvinvoiviin innovatiivisiin työntekijöihin. Pahimmillaan sanelupolitiikalla Suomesta rakennetaan periferinen alustalous. Osaajat karkaavat ulkomaille.

Vaadimme työmarkkinaosapuolia neuvottelupöytään. Hallituksen on peruttava julmat sosiaaliturvan leikkaukset ja etsittävä talouden sopeutuskeinot muualta kuin kaikista heikoimmassa asemassa olevilta kansalaisilta.

Työttömien Keskusjärjestön puheenjohtaja Irma Hirsjärvi huomauttaa, että lakon syynä olevat keskeiset asiat koskettavat jokaista työikäistä suomalaista. Jokainen työikäinen on aina myös työttömyysuhan alainen. Harvalla on enää olemassa vakituista kokopäivätyötä, jonka jatkumiseen läpi työuran voi luottaa. Hallitus myös rapauttaa esityksillään työnantajan kannalta olennaista työvoimaresurssin saatavuutta. Tähän toivoisin työnantajaliittojen huomiota.

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Jukka Haapakoski, toiminnanjohtaja

jukka.haapakoski@tyottomat.fi

 

Irma Hirsjärvi, hallituksen puheenjohtaja

irma.hirsjarvi@tyottomat.fi

 

Lue lisää lakkotoimista sekä #painavasyy – kampanjasta tästä.

nuoli