Kaikki Kunnossa -hanke innosti työttömiä liikkumaan Suolahdessa

Kaikki Kunnossa -hanke innosti työttömiä liikkumaan Suolahdessa

Kaikki Kunnossa -hanke innosti työttömiä liikkumaan Suolahdessa

Suolahden Työttömät ry oli alusta asti mukana Työttömien keskusjärjestön Kaikki kunnossa -hankkeessa. Meille yhdistyksessä on tärkeää tukea etenkin pitkäaikaistyöttömien syrjäytymisen ehkäisemistä. Liikunnan, kuten kaiken muunkin harrastaminen ja toteuttaminen on työttömälle hankalaa.

Tämä siksi, että syrjään jääminen työelämästä, syrjäyttää ihmisen kaikesta muustakin. Taloudellinen tilanne on monesti niin vaikea, että ei ole mahdollista lähteä esim. kuntosalille, uimahalliin, keilaamaan tai mihinkään maksulliseen harrastukseen. Nämä jäävät ensin pois työttömän listalta, kun mietitään mihin vähät rahat käytetään. Ulkoilu on ilmaista ja Suomessa on todella hyvät lenkkimaastot kävellä ja juosta. Kuitenkin meillä keliolosuhteet asettavat vaatimukset hyvälle pukeutumiselle ja tämä taas estää monenkin ulkona liikkumisen.

Kaikki kunnossa -hankkeen innostamina meille syntyi monenlaisia liikuntakerhoja. Jumppa-, frisbeegolf-, kävely- ja juoksu. Lisäksi olemme käyneet keilaamassa isolla joukolla ja viettäneet erittäin mukavan hyvinvointipäivän yhdessä.

Yhdistyksemme on hankkinut Kaikki kunnossa -hankkeen avustamana yhdistykselle liikuntavälineitä, joita hyödynnetään tulevaisuudessa ahkerasti.

Olemme vuosien varrella kaivanneet liikunnallista tekemistä ja etenkin siihen ohjausta ja innostusta. Tästä hankkeesta sitä saatiin ja odotamme innolla yhteistyötä eri hankkeiden parissa jatkossa.

Teksti: Maru Holopainen, Sisko Mertaniemi

Kuvat: Suolahden työttömät ry

nuoli