TVY osallistui SuomiAreenaan

SuomiAreena

Tänä vuonna SuomiAreenan teema on suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta. Teema on TVY:lle erittäin läheinen, koska TVY on koko kuluvan hallituskauden peräänkuuluttanut kansalaisjärjestötoiminnan tärkeää asemaa työnedistäjänä. Samaan aikaan kolmannen sektorin mahdollisuudet tarjota välityömarkkinoita, jotka edistävät pitkäaikaistyöttömien työllistymistä, ovat olleet jatkuvan uhan alla.

TVY:n kanta on vankasti ollut, että palkkatukityön ja muiden välityömarkkinoiden rahoituksen supistaminen heikentää pitkäaikaistyöttömien työllisyysmahdollisuuksia avoimille työmarkkinoille ja johtaa pahimmassa tapauksessa syvempään rakenteelliseen työttömyyteen.

TVY osallistui SuomiAreenaan heti ensimmäisenä päivänä. Maanantaiaamuna TVY:n toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski seurasi läheltä Kuka kelpaa töihin? –paneelia, jota TVY oli mukana suunnittelemassa ja järjestämässä. Paneelin järjestivät Suomen Evankelisluterilainen Kirkko sekä SOSTE. Paneelissa keskustelivat Lauri Ihalainen kansanedustaja,SDP, Kari Jääskeläinen johtaja, Elinkeinoelämän keskusliitto, Raija Kerätär kuntoutuslääkäri, LT,Oorninki Oy, Kari Mäkinen arkkipiispa, Evankelis-luterilainen kirkko, Jaakko Niinistö apulaiskaupunginjohtaja, Vantaan kaupunki, Tuulamaria Toivanen yrittäjä, psykoterapeutti, LL.

Maanantai aamupäivällä TVY päivysti myös SOSTE-teltassa SuomiAreenan kansalaistorilla. Yhdessä Tatsi ry:n Valtaajien kanssa TVY piti pöytää, osallistui Valtaajien Neulontakahvilaan ja jakoi uusinta TVYtteriä.

Maanantai-iltapäivällä TVY osallistui Erilainen Mingle -tapahtumaan, jonka järjestivät Suomen evankelis-luterilainen kirkko, työttömien tukiyhdistys Tatsi ry sekä Mielenterveyden keskusliitto yhdessä porilaisten työttömien ja mielenterveyskuntoutujien kanssa. Tapahtuma pidettiin henkeäsalpaavan kauniissa Keski-Porin kirkossa. Tapahtumassa kuultiin nuorten työttömien ja mielenterveyskuntoutujien kokemuksia esimerkiksi tukien byrokratia viidakossa suunnistamisesta, sekä koskettavia omakohtaisia runoja ja musiikkia. Tapahtumassa tarjoiltiin myös hävikkiruuasta valmistettuja herkkuja. Tapahtuman puhujat ja esiintyjät alleviivasivat sitä, miten tärkeää on saada työttömien omat kokemukset politiikan keskiöön. Liian usein poliittisessa päätöksenteossa työttömät niputetaan yhtenäiseksi massaksi, jolloin työttömien yksilölliset tarpeet ja elämäntilanteet jäävät huomioimatta.

TVY kiittää kaikkia tapahtumien panelisteja, puhujia ja ennen kaikkea järjestäjiä. SuomiAreenan tarjoaman dialogin siivittämänä on hyvä hengähtää hetkeksi keräämään voimia tulevaa syksyä varten!

nuoli