Työttömien Keskusjärjestö: Sipilä, korjatkaa hallituksenne paha virhe!

TIEDOTE

28.8.2017

Julkaisuvapaa heti

 

Työttömien Keskusjärjestö: Sipilä, korjatkaa hallituksenne paha virhe!

Työttömien Keskusjärjestö ry vaatii Sipilän hallitusta perumaan budjettiriihessä työttömien perheiden lapsiin kohdistuvan varhaiskasvatusoikeuden leikkauksen. Keskusjärjestö esittää, että kaikille lapsille turvataan oikeus kokoaikaiseen maksuttomaan varhaiskasvatukseen.

–Suomen hallitus säästi väärästä paikasta, kun se rajoitti työttömien vanhempien lasten oikeutta kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Teko on heikentänyt lasten yhdenvertaisuutta tärkeään palveluun. Se on myös vaikeuttanut päiväkotien arkea. Osa lapsista jää ohjatun toiminnan ulkopuolelle ja vaille terveellistä lounasta. Rajoitus sekoittaa päiväkotien rytmiä ja hankaloittaa ryhmien toimintaa. Odotamme nyt, että Sipilän hallitus kohdentaa budjettiriihessä investointeja työttömien lapsiin. Perukaa tehty huono päätös!, vaatii Työttömien Keskusjärjestön toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski.

– Lapsiin investointi on vaikuttavaa sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Maksuton kokoaikainen varhaiskasvatus olisi Suomelta uudistus, joka on sosiaalisesti kestävä ja tasa-arvoinen. Varhaiskasvatus tasoittaa parhaiten kaikkien lasten tietä kouluun ja myöhemmin työelämään vanhempien varallisuudesta ja työtilanteesta riippumatta, sanoo Työttömien Keskusjärjestön puheenjohtaja, kansanedustaja Satu Taavitsainen.

– Suomen perustuslakiin on lisättävä kaikkien lasten oikeus maksuttomaan kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen, aivan kuten siinä on oikeus maksuttomaan perusopetukseen, päättävät Taavitsainen ja Haapakoski.

Työttömien Keskusjärjestö ry (ent. TVY ry) on puolueeton työttömien edunvalvontajärjestö, joka tekee aloitteita työttömien oikeuksien turvaamiseksi ja työllistymismahdollisuuksien lisäämiseksi sekä ottaa kantaa, keskustelee ja vaikuttaa työttömien etuja koskevaan päätöksentekoon.

 

Lisätiedot:

Jukka Haapakoski

Työttömien Keskusjärjestö ry:n toiminnanjohtaja

Puh. 050 577 2580

 

Satu Taavitsainen

Kansanedustaja (sd.)

Työttömien Keskusjärjestö ry:n puheenjohtaja

Puh. 0440905546

 

Tiedotteen välitti,

Merja Pulliainen

Kansanedustaja Satu Taavitsaisen eduskunta-avustaja

Puh. 050 3061120

merja.pulliainen@eduskunta.fi

nuoli