Saavutettavuusseloste

Työttömien Keskusjärjestön saavutettavuusseoste

Verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Lain mukaan julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia eli kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää verkkopalveluja.

Tämä on Työttömien Keskusjärjestön saavutettavuusseloste, joka koskee verkkosivustoa tyottomat.fi sekä sen alasivuja, kuten lehti.tyottomat.fi.

Seloste on laadittu 5.5.2021. Tämän digipalvelun saavutettavuus on arvioitu automaattisesti Google Lighthouse -palvelussa sekä testattu manuaalisesti.

 

Tyottomat.fi-sivuston saavutettavuuden tila

Tyottomat.fi-sivusto täyttää kriittiset Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 -kriteeristössä esitettyjen vaatimusten tasot A ja AA.

Muilta osin vaatimukset eivät välttämättä täyty kaikilta osin. Niiden saavutettavuutta parannetaan jatkuvasti. Ei-saavutettava sisältö on kerrottu tässä selosteessa.

 

Saavutettavuuspuutteet ja niiden korjaaminen

Sivustollamme on ei-saavutettavaa sisältöä, jota koko ajan kehitetään saavutettavaksi.

Puutteita on havaittu joidenkin kuvien tekstivastineissa.

Huomaathan, että sivustoilla on jonkin verran sisältöä (esimerkiksi Word- tai PDF-dokumentteja sekä ennen 23.9.2020 julkaistuja tekstittämättömiä videoita), jotka eivät kuulu saavutettavuuslainsäädännön piiriin. Toimitamme ne pyydettäessä saavutettavina. Jos ongelma koskee sisältöä, joka on toisen organisaation vastuulla, pyrimme välittämään tiedon saavutettavuusongelmasta heille.

Verkkosivustomme teknisen saavutettavuuden kehittäminen on käynnissä. Merkittävimpien sisältösivujen osalta sisällölliset puutteet pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

 

Palaute ja yhteystiedot

Otamme mielellämme vastaan huomioita ja parannusehdotuksia sivuston saavutettavuudesta. Voit lähettää palautteesi sähköpostitse, johon vastaamme 10 arkipäivän sisällä.

Mikäli tarvitsemasi tieto ei ole saavutettavassa muodossa verkkosivuillamme, voit lähettää meille pyynnön sähköpostitse. Vastaamme pyyntöön 10 arkipäivän sisällä.

Jos haluat antaa palautetta,

  • ilmoita, millä verkkosivulla saavutettavuusongelma ilmenee?
  • kuvaile havaitsemaasi verkkopalvelun saavutettavuusongelmaa
  • liitä sähköpostiviestiin tarvittaessa kuvaruutukaappaus ongelmakohdasta

 

Sähköpostiosoite

toimisto(at)tyottomat.fi

 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Jos huomaat sivustollamme saavutettavuusongelmia ja et ole tyytyväinen antamaamme vastaukseen, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten noudattamista Suomessa. Sivustolla ohjeistetaan ilmoituksen tekemisessä ja kerrotaan, miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero (vaihde) 0295 016 000

 

 

nuoli