Huolettaako lomautus tai työttömyys – Työluuri vertaispuhelinpalvelu kuuntelee myös kesällä

Huolettaako lomautus tai työttömyys – Työluuri vertaispuhelinpalvelu kuuntelee myös kesällä

Huolettaako lomautus tai työttömyys – Työluuri vertaispuhelinpalvelu kuuntelee myös kesällä

Työluuri -vertaispuhelinpalvelu palvelee lomautettuja ja työttömiä myös kesällä. Voit keskustella työstä tai työttömyydestä ja vaihtaa ajatuksia turvallisesti jonkun omaa elämäntilannetta ymmärtävän kanssa. Päivystäjät tarjoavat ennen kaikkea vertaistukea ja keskustelua.

Työluurin vapaaehtoiset päivystäjät ovat saaneet koulutuksen tehtäväänsä ja keskustelu on täysin luottamuksellista. Soittajan tietoja ei rekisteröidä mihinkään. Työluuriin saa soittaa kuka tahansa, joka haluaa keskustella omasta työtilanteestaan iästä, alasta, tai työtilanteesta huolimatta.

Heidi Holm on yksi Työluurin päivystäjistä. Hänellä on yrittäjätausta ja kokemusta myös työttömyydestä. Vertaistukipuhelinta hän pitää todella tärkeänä mahdollisuutena kysyä neuvoa ja purkaa ajatuksiaan.

– Puheluissa on noussut esille, että lomautus tai irtisanominen on ihmiselle aina jonkinlainen shokki. Mitä teen, mihin otan yhteyttä, miten minun pitää toimia? Jos tyttömyyttä jatkuu, niin oma lähipiiri, sukulaiset ja ystävät eivät ole se kaatopaikka, johon omaa oloaan voi vuodattaa. Ystävät alkavat kaikota ja perhe ja läheiset väsyvät. Silloin vertaisen kanssa keskustelu voi helpottaa tilannetta.

Holmin mukaan puheluissa kuuluu sekin, että TE-toimistossa asioidaan etänä, eikä henkilökohtaista kontaktia ole.
– Monet haluaisivat keskustella tilanteestaan kasvokkain ja tarkistaa, että lomakkeissa kaikki asiat ovat kohdallaan. Jos jotain puuttuu, käsittelyajat viivästyvät ja työtön tai lomautettu turhautuu entisestään, kun olisi halunnut hoitaa asiansa niin kuin pitäisi.

Toukokuussa avatun Työluurin taustalla on viisi toimijaa, jotka kaikki tuntevat työttömyyden ja työn eri näkökulmia ja haluavat yhdessä palvella suomalaisia työikäisiä. Projektia koordinoi Sospedin Feeniks-hanke ja sitä ovat toteuttamassa Työttömien Keskusjärjestö ry sekä järjestön Terveydeksi 2.0-hanke, ViisNollaTuki Ry ja Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK.

Lisätietoja:
Merzi Bergman, koordinaattori, Feeniks-hanke, 050 4088 076, merzi.begman@sosped.fi
Leena Valkonen, viestinnän asiantuntija, Työttömien Keskusjärjestö ry
044 717 7277, leena.valkonen@tyottomat.fi

 

Puhelinluuri ja tekstiä

 

Työluuri lyhyesti:

Vertaispuhelinpalvelu, jossa vapaaehtoiset päivystäjät tarjoavat vertaistukea ja vinkkejä työhön ja työttömyyteen liittyen.
Numero: 060 110 015
Soittoajat: ma-pe klo 13-16 ja 17-20. Lauantaisin klo 13-16. Sunnuntaisin suljettu.
Palvelu on avoinna syyskuun loppuun asti. Soitto maksaa 8 snt/minuutti +ppm.
www.feenikshanke.fi/tyoluuri.

nuoli