Konkreettiset teot auttavat

Konkreettiset teot auttavat

tj Jukka Haapakoski kasvokuva

Ukrainan sota on nyt varmasti kaikkien mielissä ja sydämissä. Mitä se tarkoittaa meidän itsemme ja läheistemme kannalta? Mitä se tarkoittaa mahdollisten tuttujen ukrainalaisten tai venäläisten kannalta?

 

 

Näillä näkymin ei sotilaallista uhkaa Suomeen kohdistu. Se on todettu monesti. Mutta huolta tulevaisuudestamme tämä varmasti herättää itse kullekin

Etenkin kriisiaika korostaa yhdistystoiminnan merkitystä. Työttömien yhdistystoiminta on rakentunut kriisien ympärille. Työttömyys on sekä henkilökohtainen että yhteisön kriisi.

Meidän jäsenyhdistyksissämme työttömyyskriisi on hienosti kanavoitunut toimintaan. Luodaan ja tehdään jotain yhteistä, mikä parantaa meidän kaikkien hyvinvointia. Sillä toiminnalla saadaan hiljalleen kanavoitua hankalasta tilanteesta jotain uutta ja parempaa.

Ehkäpä tämä Ukrainan sotakin voisi olla yhdistyksissämme huomioitu vastaavasti. Konkreettiset teot auttavat. Nyt olisi hyvä aika kokoontua omien kuntienne alueella ja miettiä, mitä ukrainalaisten hyväksi voidaan tehdä.

Meihinkin kannattaa olla yhteydessä, jos voimme jotenkin auttaa asiassa.

Ja jos yhdistyksessänne on ihmisiä, jotka todella kokevat tilanteen ahdistavana, niin esimerkiksi tämän linkin takaa löytyy myös neuvoja:

https://www.punainenristi.fi/hae-apua-ja-tukea/henkinen-ensiapu/ukrainan-kriisi-voi-jarkyttaa-mielta/

Tunnemme myötätuntoa ja toivomme voimia kriisin keskellä oleville.

Ystävällisesti,

Jukka Haapakoski

Toiminnanjohtaja

nuoli