Tuhannet työttömät syövät jouluruuan työttömien yhdistyksessä

Tuhannet työttömät syövät jouluruuan työttömien yhdistyksessä

Tuhannet työttömät syövät jouluruuan työttömien yhdistyksessä

Työttömien Keskusjärjestö muistuttaa kuntalaisia heidän oikeudestaan hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta edistäviin toimiin. Kunnat tukevat yleishyödyllisiä yhdistyksiä tarjoamalla tiloja ja jakamalla avustuksia näihin tarkoituksiin. Joulu on ovella ja työttömien yhdistykset ympäri Suomea järjestävät tilaisuuksia jouluruokailuun ja yhdessäoloon lämpimässä joulutunnelmassa.

Työttömien Keskusjärjestön verkkosivuilta www.tyottomat.fi voi hakea omalta alueeltaan työttömien yhdistyksen, joka saattaa vielä järjestää jouluruokailun. Työttömien Keskusjärjestön jäseninä on 80 yhdistystä eri puolilta Suomea.

Vantaalla toimiva Korson Työttömät ry järjesti perinteisen jouluruokailun tällä viikolla. Puheenjohtaja Raimo Talvela toteaa:
– Me järjestämme vuosittain paljon erilaisia avoimia tapahtumia Korson alueella. Korson Työttömät ry:n perinteiseen jouluruokailuun osallistui tällä viikolla yli 80 henkeä. Tunnelmaa pidettiin lämpimänä ja oltiin kiitollisia yhteisestä joulurauhan jakamisesta.

Työttömien Keskusjärjestön toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski kiittää kuntapäättäjiä työttömien yhdistysten tukemisesta.
– Ilman tätä yhteistyötä tuhannet työttömät ja vähävaraiset viettäisivät joulunsa yksin ilman jouluruokaa. Osa yhdistyksistä jakaa ruokaa myös kotiin jouluviikolla.

Puheenjohtaja Irma Hirsjärvi muistuttaa, että tulevissa kuntakuntakokeiluissa tulee huomioida työttömien osallisuus, hyvinvointi ja terveys. Työttömien yhdistykset ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita kunnille, kun etsitään uusia työllisyyttä edistäviä toimia.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski, 050 577 2580, jukka.haapakoski(@)tyottomat.fi
Puheenjohtaja Irma Hirsjärvi, 050 5915 461, irma.hirsjarvi(@)tyottomat.fi
Puheenjohtaja Raimo Talvela, Korson Työttömät ry, 050 375 4915, korsontyottomat(@)gmail.com
Viestinnän asiantuntija Leena Valkonen, 044 717 7277, leena.valkonen(@)tyottomat.fi

Korson Työttömien järjestämän jouluruokailun jälkeen laulettiin yhdessä kauneimpia joululauluja.

nuoli