Työttömien Keskusjärjestö: 150 miljoonalla eurolla työllistää yli 10 000 pitkäaikaistyötöntä vuodeksi

TIEDOTE: Työttömien Keskusjärjestö: 150 miljoonalla eurolla työllistää yli 10 000 pitkäaikaistyötöntä vuodeksi

Työttömien Keskusjärjestö on järkyttynyt tiedosta, että n. 150 miljoonaa euroa ely-keskusten työllistämisrahoista on vielä käyttämättä tälle vuodelle.

Työttömien Keskusjärjestön toiminnanjohtajan Jukka Haapakosken viesti työministeri Lindströmille on, että Suomessa on yli 100 000 pitkäaikaistyötöntä, joita voisi palkata palkkatuella yhdistyksiin, kuntiin ja yrityksiin työllisyysmäärärahoilla. 150 miljoonalla eurolla palkkaisi palkkatuella yli 10 000 työtöntä vuodeksi töihin. Ei ole vaikeaa keksiä rahoille käyttöä.

Työttömien Keskusjärjestön puheenjohtajan, kansanedustaja Satu Taavitsaisen mukaan rahojen käyttämättä jättäminen osoittaa, että hallitus on pöyristyttävän piittaamaton työttömiä kohtaan. Joka kivi pitää kääntää, että työttömyys saadaan katkaistua.

– Hallitus on asettanut kolmannelle sektorille 3000 henkilötyövuoden katon palkkatuen käytölle. Tämä estää ely-keskuksia käyttämästä enemmän rahaa yhdistysten palkkatukeen. Perukaa tämä typerääkin typerä sääntö, jatkaa Taavitsainen.

– Työllisyysmäärärahoilla tehty työ kansalaisjärjestöissä on yleishyödyllistä ja hyödyttää koko ympäröivää yhteiskuntaa. Monet yhdistykset ovat joutuneet lopettamaan kokonaan toimintojaan Lindströmin linjausten vuoksi, päättää Haapakoski.

 

Lisätiedot:

Jukka Haapakoski
Toiminnanjohtaja
jukka.haapakoski@tyottomat.fi
+358 50 577 2580

 

Satu Taavitsainen
Puheenjohtaja
satu.taavitsainen@eduskunta.fi
+358 44 0905546

nuoli