Työttömien yhdistyksessä pidetään huolta hyvinvoinnista

Työttömien yhdistyksessä pidetään huolta hyvinvoinnista

Omasta terveydestä huolehtiminen on tärkeää kaikille, myös työttömille. Korson Työttömät järjestivät yhdessä Työttömien Keskusjärjestön Terveydeksi 2.0 -hankkeen kanssa terveys- ja hyvinvointipäivän jäsenistölleen 28.10.2020.

Omasta terveydestä huolehtiminen on tärkeää kaikille, myös työttömille. Korson Työttömät järjestivät yhdessä Työttömien Keskusjärjestön Terveydeksi 2.0 -hankkeen kanssa terveys- ja hyvinvointipäivän jäsenistölleen 28.10.2020.

Tapahtuma-aamuna sadepilvet olivat revenneet ja pihalle pystytettiin telttakatokset ruokailua ja kahvitusta varten. Sisällä Toimintakeskus Nousussa oli järjestetty toimintapisteet verenpaineen sekä verensokerin mittaukselle. Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys oli esittelemässä toimintaansa ja antamassa vinkkejä terveelliseen ruokavalioon.

Yhdistyksen puheenjohtaja Raimo Talvela kiittää Terveydeksi 2.0 hankkeen vierailuja. Niistä on aina tullut hyvää palautetta jäsenistöltä.

– Hankkeen ja vierailijoiden kautta saamme toimintaamme lisää sisältöä. Terveys on aina tärkeä teema. Harva on ehkä mittauttanut verensokeriaan pitkää aikaan. Nyt se onnistui nopeasti Diabetesyhdistyksen avulla. Uskon vankasti, että tällaisille tapahtumille on tilausta ja ne lisäävät kiinnostusta omaan hyvinvointiin.

 

Verenpaineenmittaus hoitaja ja asiakas

Verenpaineenmittaukseen istahtava Helge Valanne kertoo käyvänsä työttömien yhdistyksessä miltei joka arkipäivä.

Hän kehuu yhdistyksen sosiaalista seuraa parhaaksi anniksi. Meille on muodostunut oma ”pikkuparlamentti” eli joukko ihmisiä, jotka keskustelevat joka aamu kahvin ääressä erilaisista asioista. Usein puhutaan politiikasta, mutta muitakin aiheita käsitellään. Olen ollut aiemmin monissa yhdistyksissä mukana. Nyt tämä on parasta, kun paikka on lähellä ja täällä oppii tuntemaan toinen toisensa. Keskustelupiirissä olemme kaikki tasaveroisia, vaikka tulemme eri taustoista.

esittelypöytä, ravitsemusneuvontaa

 

Terveydeksi 2.0 -hanke jalkautuu yhdistyksiin

Terveydeksi 2.0 -hanke on STEAN rahoittama kolmivuotinen hanke, jonka tavoitteena on parantaa heikossa työmarkkina-asemassa olevien työttömien ohjautumista sosiaali- ja terveyspalvelujen piiriin ja sitä kautta vahvistaa heidän osallisuuttaan, elämänhallintaansa sekä työ- ja toimintakykyään.

Hankkeessa työskentelevät hanketyöntekijät Ulla-Maija Kopra ja Veera Luoto tulevat pyydettäessä yhdistyksiin pitämään infotilaisuuksia ja kertomaan sosiaali- ja terveyspalveluista sekä työttömien oikeudesta maksuttomaan terveystarkastukseen.

– Ohjelmallisten tapahtumien järjestäminen yhdistysten kanssa on myös hyvin antoisaa, he sanovat yhdestä suusta.

Ulla-Maija Kopra sanoo, että verenpaineen mittaus on tärkeä hyvinvoinnin mittari. Usein on käynyt niin, että olemme lähettäneet henkilöitä suoraan ensiapuun mittaustilanteesta.

Sosiaalipalveluasioihin erikoistunut Veera Luoto kertoo, että asiakkailla on paljon kysymyksiä toimeentuloon ja tukiin liittyvistä asioista. Monikaan ei tiedä oikeuksistaan eikä tunne esimerkiksi asiakasmaksulakia ja siitä tulevaa oikeutta saada vähävaraisena huojennusta esimerkiksi terveydenhuollon maksuihin tai että ne voidaan jättää kokonaan perimättä.

Toimintapäivä Korsossa sai osallistujilta kiitosta hyvästä ruuasta, kahvista, trubaduurin musiikkiesityksistä, hyvästä seurasta ja auringon pilkahduksista.  Tilaisuudessa pidettiin myös arpajaiset. Yhteinen hetki voimaannutti.

Teksti: Leena Valkonen

arpajaiset, nostetaan lipukkeita ulkona

 

nuoli