Työttömyys tuntuu – osallistu Suomi 100 kirjoituskampanjaan!

Työttömyys tuntuu – osallistu Suomi 100 kirjoituskampanjaan!

Työttömien yhdistykset ja järjestöt keräävät työttömien ajatuksia ja tuntemuksia runo- tai tarinamuodossa. Miten työttömään suhtauduttiin 100 vuotta sitten ja nyt? Onko ympäristön suhtautuminen muuttunut? Onko työttömänä helpompi olla nyt?
Samalla pohditaan työllisyyttä Suomen itsenäisyyden aikana: mikä on muuttunut vai onko mikään?

Tarinoita kootaan kansien väliin ja esitetään ympäri Suomea eri estradeilla 29.12.2017 klo 18.00.

Työttömien Keskusjärjestö ry kannustaa kaikkia työttömiä tarttumaan kirjoituskampanjaan ja tuomaan ajatukset ja kokemukset työttömyydestä esille omalla kirjoitustyylillä. Tarinan tai runon pituus on enintään kaksi A4-liuskaa tekstiä normaalilla rivivälillä. Kirjoitukset tulee lähettää joulukuun loppuun mennessä osoitteeseen levetoimi@gmail.com.

Kirjoituksia voi lähettää myös paperilla osoitteella: Työttömien Keskusjärjestö, Rahakamarinportti 3 A, 3. krs, 00240 Helsinki. Kuoreen merkintä Suomi 100 kirjoituskampanja.

Kirjoituksen voi laittaa nimimerkillä. Laita yhteystietosi mukaan mahdollista yhteydenottoa varten.

Hankkeen on käynnistänyt Lempäälän-Vesilahden työttömät ry yhteistyökumppaneineen. Tarinat ja runot kootaan ensi vuoden alkupuolella yhteiseksi julkaisuksi, kuvaksi sata vuotiaan Suomen työllisyydestä ja työttömyydestä.
Kampanjaan liittyen Työttömien Keskusjärjestö kannustaa jäsenyhdistyksiään ja muita organisaatioita järjestämään tilaisuuksia 29.12.2017 klo 18.00, joissa ollaan Suomi 100 vuotta -teeman mukaisesti Yhdessä kuullen oman alueen tarinoita ja runoja työttömyydestä.

Omasta tilaisuudesta voi ilmoittaa Työttömien Keskusjärjestön nettisivuilla olevalla lomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.tyottomat.fi>tapahtumat>Suomi 100 Työttömyys tuntuu.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski, Työttömien Keskusjärjestö ry, 050 577 2580, jukka.haapakoski (@) tyottomat.fi
Puheenjohtaja Jaana Uotila, Lempäälän-Vesilahden työttömät ry, 040 9620 975, levetoimi (@) gmail.com
Viestinnän asiantuntija Leena Valkonen, Työttömien Keskusjärjestö ry, 044 717 7277, leena.valkonen (@) tyottomat.fi

 

nuoli