Kaikki mukaan STOP nyt! -mielenosoitukseen

Kaikki mukaan STOP nyt! -mielenosoitukseen

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK järjestävät STOP nyt! -mielenosoituksen hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan Senaatintorilla torstaina 1.2.2024 klo 12-14. Osallistumme mielenosoitukseen, sillä näemme tärkeänä, että työttömiä edustetaan työllisyyteen liittyvissä keskusteluissa ja tapahtumissa.

Hallituksen esitykset leikkaavat työttömien sosiaaliturvaa ankaralla kädellä heikentäen kymmenien tuhansien perheiden toimeentuloa epäinhimilliselle kestämättömälle tasolle. Joidenkin arvioiden mukaan yli 65 000 henkilöä uhkaa vajota alimmalle mahdolliselle toimeentulotuelle hallituksen esitysten johdosta. Kaikille ei ole töitä, vaikka kuinka hakisi. Toivomme kaikkien kansalaisten tukea. Nyt on kriittinen hetki osoittaa mieltä ja turvata omat ja kaverin oikeudet sekä Suomi yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kannattavana yhteiskuntana,” kehottaa Työttömien Keskusjärjestön toiminnanjohtaja, Jukka Haapakoski.

Vastustamme työttömyysetujen ja sosiaaliturvan heikennyksiä

Hallituksen tekemät esitykset työttömyysetuihin ja sosiaaliturvaan heikentävät työssäkäyvien, työnhakijoiden ja osatyökykyisten elämää rajusti. Tämä on kaikille suomalaisille työikäisille yhteinen asia. Työttömien Keskusjärjestön hallituksen puheenjohtaja, Irma Hirsjärvi summaa: “Työttömästä ei voi tikistää työpaikkoja. Todellisia esteitä ovat erityisesti ikä, asuinpaikka, koulutus, terveys ja syrjintä – eivät työttömät itse. Hallituksen tulee kohdentaa toimenpiteet työpaikkojen ja palkkatyön mahdollisuuksiin, ei toimeentulon ja koulutuksen estämiseen, kuten nyt.” 

Mukaan mielenosoitukseen kauempaakin

Mielenosoitukseen pääsee myös maksuttomilla bussikuljetuksilla, mutta ilmoittautuminen niihin on nyt jo päättynyt.

 

Bussikuljetuksia on suunnitteilla seuraaville reiteille:

Lisätietoa:

www.sak.fi/stopnyt
www.sttk.fi/mielenosoitus

 

nuoli