Työttömyystyön päivillä työttömien kokemukset antavat mittakaavaa yhteiskunnallisille muutoksille

Mikkelin hiippakunta, Työttömien Keskusjärjestö ja Hollolan seurakunta toivottavat seurakuntien työntekijöitä, työttömyystyön parissa toimivia ja Työttömien yhdistysten edustajia tervetulleiksi Työttömyystyön päiville 1.–2. syyskuuta 2022 Hollolaan. Tavoitteena on rakentaa turvallinen keskustelutila työttömyyden kokemuksesta, muuttuvista rakenteista ja voimauttavista näköaloista kasautuvien kriisien aikana.

Työttömyystyön päivien ministerivieraana on sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen. Päivillä kuulemme työttömyyden kokemusasiantuntijoita ja diakonian ammattilaisia alustuksissa ja keskusteluissa.

Työttömien Keskusjärjestön Jukka Haapakoski ja Irma Hirsjärvi kokoavat pyöreän pöydän ääreen yhteiskunnallisia päättäjiä ja vaikuttajia. Meneillään on mittavia uudistuksia, kuten EU-ruoka-avun uudelleenjärjestelyt, työllisyyden kuntakokeilut ja sotealueiden organisoituminen. Samalla hoidetaan koronan jälkikriisiä ja toimitaan turvallisuuskriisin, hintojen nousun ja uhkaavan ruokakriisin todellisuudessa. Miten yksilö nähdään arvostavasti suuren mittaluokan muutoksissa? Vakavien aiheiden vastapainona lempeän voiman valokuvat, liikuntatuokiot, kulttuuriretki Pyhän Marian kirkkoon ja illanvietto voimauttavat ja piispa Seppo Häkkinen tarjoaa jaksamisen eväitä.

Jälkimmäisenä päivänä keskitymme arjen voimavarojen vahvistamiseen. Kysymme valmiusmestari Mika Nevalaiselta, millaista kriisivalmiutta kansalaisilta odotetaan ja miten sitä tuetaan. Peilaamme peruspäivärahalla elävän näkökulmaa odotuksiin, joita kansalaisia kohtaan on.

Hiljaisuuden Ystävät ry:n puheenjohtaja Juha Tanska ohjaa harjoitteita hyvinvoinnin tueksi. Työttömyystyön päivien työskentelyn pohjalta julkaistaan päätöksentekijöille Julkilausuma 2022.

Työttömyystyön päivien aikaan vietetään myös diakonian merkkivuotta, sillä 1.9.2022 tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun ensimmäinen diakonissa vihittiin Suomessa virkaan.

Ohjelma ja ilmoittautuminen: Työttömyystyön päivät, Sovituksenkirkko Hollola sekä Parinpellon leiri- ja kurssikeskus | Mikkelin hiippakunta

Lämpimästi tervetuloa työttömyystyön päiville! Ilmoittaudu viimeistään 19.8.

nuoli