Toimintakertomus 2006
Puheenjohtaja/toiminnanjohtaja: Lea Karjalainen
Tiivistelmä
- Vuosikokous: Keskustelua muidenkin kuin työttömien yhdistysten pääsystä yhteistoimintajärjestöön
- Toiminnan tarkoituksen määrittelyä
- Laki ja asetusmuutokset työllistäneet edunvalvontaa
- Punainen matto -kampanja ja edunvalvontatapahtuma
- Yksi edunvalvonnan kärkitavoitteista toteutuu: Toimeentulotuen asumisen omavastuuosuus poistetaan
- Vaikeasti työllistettävien profilointi
- Kirkon rooli vahvistumassa työttömyyttä koskevien ongelmien hoidossa.
- Työttömyystyön neuvottelupäivät toista kertaa yhteistyössä KDY:N, TVY:n ja Tatsi:n kesken
- Muita yhteistyökumppaneita
- Keskeistä tietoa organisaatiosta
- Kirkon työttömille tarjoamaa virkistystoimintaa
- Alueellisia tapaamisia kansanedustajien ja muiden toimihenkilöiden kanssa
- Koulutusta hallituksen jäsenille
- Laivaseminaarit
- TALHALL-projektilla yritetään parantaa taloushallinnon
- Stakes:in keskustelusivut avattu TVY:n kotisivujen kautta
- Historiahanke
- Tietoa TALHALL-projektista
- Kyselyn tuloksia tukityölistämisen vaikutuksista
- Työttömien työkyvyn arviointia yhteistyössä työministeriön kanssa.
- Tutkimus sosiaalisen yritystoiminnan lainsäädännön toimivuudesta
- HOT-hanke
- Social Platform -konferenssi
- Vuosikokousraportti: Karenssisanomat 1/2006
Toimintakertomus 2006
TVY RY:n toiminnan tarkoitus
TVY ry:n toiminnan tarkoitus ja tavoite on työttömyyden poistaminen ja vähentäminen Suomessa sekä työttömien kokonaisvaltaisen fyysisen, psyykkisen ja taloudellisen hyvinvoinnin edistäminen.
TVY ry:n ensimmäinen ja tärkein tehtävä on työttömien edunvalvonta. Edunvalvonnan päävastuun kantaa TVY ry:n vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja hallitus. Tarkoituksensa toteuttamiseksi TVY ry seuraa työttömiin kohdistuvien lakien muutoksia ja työvoimapalvelulainsäädännön käytännön toteuttamista. TVY ry valvoo myös palvelujen laatua ja saatavuutta sekä kehittää uusia mahdollisuuksia ja keinoja vaikuttamiseen. TVY ry myos valvoo, että kaikissa palveluissa kunnioitetaan jokaisen työttömän työnhakija-asiakkaan itsemääräämisoikeutta. Palvelujen tulee olla asiakaskeskeisiä, ja niiden saatavuus on turvattava kaikille työttömille työnhakija-asiakkaille lain määräämäässä ajassa.
TVY ry:n jäsenyhdistysten määrä aleni vuoden aikana 171:sta 161 yhdistykseen.
Edunvalvonnan painopisteet
TVY ry:n toiminta rivityöttömän palveluissa on erittäin haastavaa. Järjestön toimistoon ottavat yhteyttä sellaiset ihmiset, jotka eivät ole saaneet hakemaansa apua viranomaisilta. Vuosien aikana meille on syntynyt verkosto, jonka avulla olemme onnistuneet palvelemaan myös heitä, jotka ovat jo kadottaneet toivonsa.
Neuvontamme ohjaa ihmisiä heidän omilla paikkakunnillaan sosiaaliasiamiesten toimistoihin, oikeusaputoimistoihin ja TE-keskusten työttömyysturva-asiamiesten luokse niissä tapauksissa, joissa tarvitaan enemmän apua kuin pelkkä puhelinneuvonta. Usein tarvittaisin asiamiesta, joka olisi erikoistunt vain ja ainoastaan työttömien erityiskysymyksiin. TVY ry on tehnyt Ihmisoikeuspäivien jälkeen 2007 oman esityksen työttömien asiamiehen viran perustamiseksi.
Matti Vanhasen hallituksen työllisyysohjelman mukaisesti eduskunta sääti uuden lain, joka tuli voimaan vuoden 2005 alusta. Laki sisältää työmarkkinatuen aktivointikokonaisuuden ja toimenpiteitä, joiden tavoitteena on työttömien työllistymismahdollisuuksien parantaminen.
Kevätkauden edunvalvonta painottui aiheeseen ’Kotimaisen työn ja tuotteiden puolesta’. Nimiä kerättiin yhdistyksissä, ja tapahtumasarjan sekä nimenkeräyksen suojelijana oli tasavallan presidentti Tarja Halonen. Adressin nimet sidottiin kirjaksi, ja TVY ry:n työvaliokunta luovutti kirjan presidentille.
Työmarkkinatukilain uudistus on ollut koko syyskauden ajan merkittävimpia asioita eduskuntaryhmissä ja ay-liikkeessä. Selvitimme syskuussa työmarkkinatuelta toimeentulotuelle pudonneitten määriä eri kuntien alueilla, ja joissakin määrät olivat hämmästyttävän suuria. Ikuinen toimeentuloriippuvuus tekee joidenkin työnhakija-asiakkaiden tilanteen todella vaikeaksi.
(sivu 2 puuttuu, sis. mm.)
- Kevään edunvalvontapäivät
- Pro Suomi ja työttömien liikekannallepano
- Syksyn edunvalvontaviikot
Ihmo 2006
Ihmisoikeuspäivät pidettiin 13. kerran Seurakuntaopistolla Järvenpäässä. Avajaistilaisuuden pääalustuksen piti professori Pertti Koistinen Tampereen yliopistosta. Päivien pääotsikko oli ”Vaa’assa ihmisyys – vaarassa ihmisoikeudet”.
Työskentely tapahtui neljällä sosiaalipoliittisella ja yhdellä vertaistukikanavalla. Kanavien työskentelyssä olivat asiantuntijoina tutkija Jouko Karjalainen, Salon työvoimatoimiston johtaja Kari Kettunen, kansanedustajat Anne Huotari ja Marjaana Koskinen sekä SAK:n ekonomisti Erkki Laukkanen. Kanavien vetajinä toimivat TVY ry:n hallituksen jäsenet sekä yhdistystemme ihmiset. ’Arki uskossa – usko arjessa’ -kanavalla toimivat vetäjinä pääkaupunkiseudun yhteiskunnallisen työn tekijät.
Kaikkien kanavien työ onnistui osallistujien arvion mukaan erittäin hyvin. Päiville osallistui noin 210 ihmistä, ja tuloksista koottiin TVY ry:n tavoitteet seuraavaan Suomen hallituksen hallitusohjelmaan. Yhteenveto lähetettin kaikille eduskuntapuolueille sekä työministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikölle.
Työministeri Tarja Filatov vastaanotti työttömien viestejä päättäjille ensimmäisessä päätösistunnossa. Toiseen päätösistuntoon osallistuivat työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan kansanedustajat Terhi Peltokorpi kesk, Esa Lahtela sp, Anne Holmlund kok, Markus Mustajärvi vas ja Leena Rauhala kd.
Alueellinen ja paikallinen edunvalvonta
TVY ry:n edunvalvonnan alueellinen ja paikallinen kehittyminen on edennyt epätasaisesti. Useilla paikkakunnilla on tehty aloitteita kuntalisän saamisesta palkkatuella oleville. Samoin kuntouttavan tyotoiminnan asiakkaiden sopimuksia on syntynyt entista useamman kunnan ja yhdistyksemme välille. Kuntouttavan työtoiminnan toteuttamisesta maksettavan kunnan korvaus vaihtelee nollasta 30 euroon/päivä/kuntouttavassa työtoiminnassa oleva asiakas.
Hallituksen jäsenten neuvontatyö ja osallistuminen yhdistysten paikallisten hankkeiden kehittämiseen on myös kehittynyt eri alueilla hyvin eri tavoin. Yhdistysten edunvalvontatyössä mukana olevat päivittävät tietonsa säännöllisesti osallistumalla TVY ry:n järjestämiin koulutuksiin sekä seuraamalla ajankohtaisia aiheita julkisesta tiedonvälityksestä. Työttömien oikeuksien valvontaan osallistuvat tiedottavat oman hdistyksensa jäsenia ja koko seutukuntaa työttömiä koskevien säädösten muutoksista ja hyvistä käytännöistä lakien toteuttamiseen. Yhdistykset keräävät työttömien kokemuksia kuntien ja työhallinnon palveluista. Vaikeista tapauksista tiedotetaan edelleen yhteistoimintajärjestölle.
Useimmat yhdistykset järjestävät luentotilaisuuksia yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Luontevia yhteistykumppaneita ovat kuntien sosiaalitoimistot, työhallinnon virkamiehet, sosiaaliasiamiehet, oikeusaputoimistot ja työllisyysprojektit. Yleensä yhdistyksillä on hyvät yhteistyösuhteet kaikkiin alueen vaikuttajatahoihin. Kuntalaisaloitteilla taas vaikutetaan valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakuntien päätöksiin. Kuntien budjettikehyksia ja päätöksentekoa seurataan hdistyksissä, ja erityisen tärkeätä hdistysten on perehtya kuntien työllisyyspalveluihin. Nyt näyttääkin silta, että vasta kun työmarkkinatukilaki uudistui, kunnat havaitsivat kolmannen sektorin merkityksen: sen toiminnan tukemisesta on aiheutunut merkittäviä säästöjä kunnan budjetissa.
(puuttuu sivu 4, sis. mm.)
- Edunvalvonnan haasteet
- Yhteistyö muiden yhteiskunnan toimijoiden kanssa
- Eduskunta ja ministeriöt
- Sosiaali- ja terveysministeriö
- Työministeriö
Toimeenpano-osaston henkilöstön kanssa on oltu myös aktiivisesti yhteydessä omatoimisuusavustuksen ja työvoimapoliittisen projektituen histämisen yhteydess. Toimeenpano- ja strategiaosaston lakimiehet ovat toimineet TVY ry:n koulutuksissa kouluttajina omaan osaamiseensa liittyvissa asioissa.
Kirkko
TVY ry:n edustajat ovat olleet mukana useissa eri yhteyksissä, missä on ollut kyse evankelis-luterilaisen kirkon ja työttömien hdistysten yhteistyöstä.
Kirkkohallituksen ja TVY ry:n yhteistyön helmiä ovat edelleenkin edunvalvontakoulutuksena Työttömien Ihmisoikeuspäivät Seurakuntaopistolla Järvenpäässä sekä työttömyystyön neuvottelupäivät. Työttömyystyön neuvottelupäivät pidettiin 14.–15.3. Metalliliiton Murikkaopistolla Teiskossa. Päiville osallistui työttömien yhdistysten edustajien lisäksi kiitettävästi Tampereen hiippakunnan alueen seurakuntien työntekijöitä sekä SAK:n ay-jäsenten työttömien Tatsi ry:n toimijoita.
Muut yhteistyökumppanit
STKL
Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto julkaisi ensimmäisen järjestöbarometrin syksyllä 2006. TVY ry ja jäsenyhdistykset osallistuivat omalta osaltaan keskusliiton julkaiseman aineiston kokoamiseen.
Järjestöbarometri kumoaa epäilyt sitä, että perinteinen kansalaisjärjestötoiminta olisi hiipumassa. Erityisesti sosiaali- ja terveysjärjestöjen paikallistoiminta on vireää. Ne tavoittavat barometrin mukaan laajasti vaikeimmassa elämäntilanteessa ja asemassa eläviä ihmisiä. Ne palvelevat heidän kiinnittymistään ja osallisuuttaan yhteiskuntaan ja yhteisöön. Järjestöt ehkäisevät myös synäytymistä. Vertaistukitoiminta elää uutta kukoistuskautta. Barometrin mukaan valtakunnallisten järjestöjen toiminna painopiste on vaikuttamis- ja muussa asiantuntijatoiminnassa, kun taas paikallishdistyksiss tehdaän enemmän vertais- ja virkistystoimintaa.
TVY ry:n puheenjohtaja kuuluu STKL:n vapaaehtoistoiminnan neuvottelukuntaan kutsuttuna jäsenenä.
STAKES
Yhteistyö STAKESin kanssa on vuosien varrella kehittynyt merkittäväksi ja hedelmälliseksi. TVY ry:n edustajat kuuluvat Stakesin HOT-hankkeen ohjausryhmään (Hoitoalan avustavat tehtävät työpaikoiksi -hanke) sekä HOT-hankkeen Eettisen työn työryhmään.
Pellervo
Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos kartoitti työttömien työkykyä työministeriön rahoittamassa tutkimuksessa. Työttömien työkykyindeksi kertoi, että noin 60 prosentilla työttömistä työkyky on erinomainen tai hyvä. Keskimäärin työttömien työkyky on kuitenkin huonompi kuin palkansaajilla, ja noin 110 000 työttömällä työkyky on kohtalainen tai huono. Työttömien työkyky vuonna 2005: Vertailua palkansaajiin on kotisivulla ppt-esityksenä.
(puuttuu sivu 6, sis. mm.)
- Organisaatio: TVY ry:n toiminnallinen organisaatiokaavio
Paikallinen ja alueellinen toiminta
TVY ry:n alueellinen toiminta käsittää alueiden yhdistyksille tarjotut yhteiset koulutukset sekä neuvontapalvelut: hallituksen jäsenten suora neuvonta ja TVY ry:n keskustoimiston puhelin-, ja kotisivupalvelut ovat jäsenten käytettävissä.
TVY ry on myös organisoinut EU-elintarvikejakelua: 113 jäsenyhdistystä jakoi elintarvikkeita työttömille ja muille vähävaraisille. Tarve on edelleen suuri. Entistä tarkempaa huomiota on kiinnitetty jakelun toteuttamiseen, säilytystiloihin ja raporttien täyttämiseen. Joissakin yhdistyksissä juuri säilytystilat ovat olleet ongelma.
TVY ryin puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet ovat pyrkineet edistämään hiippakuntien ja seurakuntien yhteistyötä työttömien hdistysten kanssa. Lapuan hiippakunnan esimerkin mukaan yhteistoiminta on saatu viritetyksi kirkon työttömyystyön avulla myös Kuopion ja Mikkelin hiippakuntiin.
Hiippakunta-alueiden yhteistyö
Lapuan hiippakunta järjesti toukokuussa Lapuan hiippakunnan 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tapaamisen hdistysten toimijoille. Tapahtuma oli Kuortaneella hiippakunnan kesäpaikassa Honkiniemess. Päivään osallistui hiippakunnan alueelta noin kymmenen yhdistyksen toimijaa ja TVY ry:n toimiston väkeä.
Mikkelin hiippakunta järjesti oman työttömyystyn neuvottelupäivät Savonlinnan kristillisellä kansanopistolla syskuun puolivälissä. Kaksipäiväiseen tapahtumaan osallistui TVY ry:n hallituksen jäsenia hiippakunnan alueelta, hdistysten aktiiveja ja seurakuntien diakoniatyöntekijitä yhteensä noin 50 henkilöä. Päivien aikana tutustuttiin laajasti Savonlinnan kolmannen sektorin toimintaan. Tapahtuma päättyi vierailuun Savonlinnassa.
Seuravat päivät järjestetään Imatran seurakunnan leirikeskuksen alueella.
TE-keskusten aluetapaamiset
Vuoden aikana eri alueet pitivät yhteisiä aluekoulutuksia ja -kokouksia. Kokoonkutsujana oli TVY ryin jokaisen TE-keskusalueen hallituksen jäsen. Järjestökuittuurissamme hallituksen jasenta kutsutaan aluevastaavaksi.
Tutustuminen Kinnulan kunnan työllisyyspolitiikkaan
TVY ry:n työvaliokunta ja Keski-Suomen alueen yhdistysten edustajat kävivät marraskuussa tutustumassa Kinnulan kunnan työllisyysmalliin. Mallin tavoite on työllistää kaikki yli 500 päivää työmarkkinatukea saaneet: kunta palkkaa heidät Kinnulan yrityksiin työhön. Malli oli onnistunut, ja sen vaikutukset olivat myönteiset myös kunnan taloudelle.
(puuttuu sivu 8, sis. mm.)
- Virkistystoiminta
- Työttömien valtakunnalliset kesä- ja kulttuuripäivät 23.–25.8.2005
- Yhteistyö lomajärjestöjen kanssa
Voden aikana ilmestyi kaksi järjestölehteä. Lehden nimi on edelleen Karenssisanomat. Vuoden ensimmäisen numeron taitto oli Nikke Wikströmin, ja toisen lehden taiton teki Tampereen Työllistämisyhdistys Etapissa Jose Ahonen. Ensimmäinen lehti kertoi paäasiassa järjestöutisia ja tiedotti järjestön vuosikokouksesta. Toisen lehden pääpaino oli järjestöuutisten ohella Ihmisoikeuspäivissä. Molemmissa lehdissä oli politiikkakolumnit ja samalla sisäistä tiedotusta.
Ulkoinen tiedotus
Medianäkyvyyttä saatiin varsin hyvin maakunnallisissa lehdissä liikekannallepanon tapahtumien aikana. Ongelma on edelleen valtalehtien uutiskynnyksen ylittäminen lukuun ottamatta työväenlehtiä.
Myös se, ettei järjestöllä ole kokopäivätoimista tiedottajaa, on ongelma. Puheenjohtaja hoitaa edelleen järjestön tiedotuksen, ja häntä avustavat muut keskustoimiston työntekijät.
Valtakunnallinen koulutus
Valtakunnallisia koulutuksia järjestettiin vuoden aikana neljä. Koulutusten kohderyhmänä olivat kaikki laki- ja työllistämismuutoksista kiinnostuneet työttömien yhdistysten edustajat. Tavoitteeksi asetettiin oikean ja ajankohtaisen tiedon antaminen nille, jotka jakavat tietoa edelleen.
Eteran auditorio Helsingissä 6.2.2006
Koulutuksen pääteema oli työmarkkinatukiuudistus sekä uudistunut työllistämistuki ja omatoimisuusavustuksen jatkuvuus. Näistä kertoivat lainsäädäntöneuvos Pasi Järvinen ja hallitusneuvos Päivi Kerminen työministeriöstä.
Eläkeuudistusta hahmotti Matti Mäkinen Eterasta. Ryhmätöinä suunniteltiin toukokuussa toteutettavaa PRO Suomi -kampanjaa ja käytiin läpi työllistämisen edistämistä yhdistyksissä. Koulutukseen osallistui 114 hdistysten edustajaa.
Vuorovaikutus ja viestintä 20.–21.4.2006 Tampereella
Kaksipäiväinen koulutus järjestettiin yhdistysten toiveiden mukaisesti. Aiheena oli vuorovaikutus ja viestint, ja päiville osallistui 22 hdistysten edustajaa. Vuorovaikutusta käsiteltiin itsetuntemuksen ja tunneälyn avulla. Rakentavaa ja aktiivista kuuntelemista ja viestintaä harjoiteltin sekä annettiin kriittistä palautetta. Lopuksi käytin läpi järjestötoiminnan pelisantöjä. Kouluttajana toimi Riku Hakala TSL:stä.
Eteran auditorio Helsingissä 20.6.2006
Aiheina olivat työllistäminen uuden palkkatuen avulla ja sen käytännön toteuttaminen. Hallitusneuvos Päivi Kerminen työministeriöstä johdatti aiheeseen. Samalla käytiin läpi myös muita ajankohtaisia työllisyysasioita. Virtain työvoimatoimiston johtaja Olli Vihanta esitteli Virrat-sopimusta sekä työllisyden käytännön hoitoa Virroilla. Tämän päivän haasteita työpajoissa selvitti Saila Aho-Mantila Valtakunnallisesta Työpajayhdistyksestä. Koulutuspäivään osallistui 66 edustajaa työttömien yhdistyksistä.
(puuttuu sivu 10, sis. mm.)
- Kehittämistoiminta
- TalHall-projekti
- Uusien hankkeiden suunnitelu ja järjestöstrategia
- Työntekijäselvitys 2005
Työntekijäselvityksessä ilmeni, että määrällinen lisäys kokonaisuudessaan ei ole iso. Edelleenkin kokonaismäärä liikku noin 5400-5500 paikkeilla. Muutoksia on tullut lähinnä eri työmarkkinatoimenpiteiss olevien kohdalle. Kuntouttavan työtoiminnan ja työharjoittelussa olevien määrä on kasvanut, kuten yhdyskuntapalvelun suorittajienkin määrä. Yhdistelmätuella yhdistyksissä olevien määrä ei ole paljon muuttunut.
Kysymyksenasettelu kuntalisästä tuotti heikon vastaustuloksen. Oletammekin, että kysymys oli vaikea ymmärtäa ja epäselvä.
Vuodesta 2006 tehdään jälleen kysely vuonna 2007. Tavoitteena on saada tilasto valmiiksi jo toukokuun loppuun mennessä.
Kansainvälinen toiminta
Kansainvälisesti TVY ry:n ja Suomen edustaja on edelleen Euroopan Työttömien verkoston ENU:n puheenjohtaja. Puheenjohtajana toimii Karl-Gustaf Kunnas Kajaanista.
Kansainvälisessä toiminnassa TVY ry osallistui EU:n puheenjohtajuuskauden järjestämiin kokouksiin Tampereella lokakuussa: puheenjohtaja osallistui sosiaali-ja terveysministeriön järjestämään EU:n köyhyyden poistamista käsittelevään Pyreän pöydän konferenssiin. Samaan aikaan oli Tampereella samaa aihetta sivuava Sosiaali-ja terveysturvan keskusliiton tilaisuus, missä myös oli TVY ry:n edustus, samoin kuin Lahdessa marraskuussa järjestetyssä EU–Venäjä -konferenssissa.
Loppuvuodesta ryhdyttiin valmistautumaan kesäkuisen Eurooppalaisen marssin tapahtumaan. Se pidetään Saksan puheenjohtajuuskaudella Rostockissa.
Talous
TVY ry:n kirjanpito ja palkanlaskenta hoidettiin Tiliympyrä Oy:ssä. Tilitoimiston työntekija kävi tekemässä kirjanpidon TVY ry:n toimistossa järjestön omalla koneella ja ohjelmalla. Muut taloushallintoon liittyvät tehtävät, kuten rahaliikenne ja tilitykset hoidettiin keskustoimistossa. TVY ry sai vuodeksi 2006 Raha-automaattiyhdistykseltä yleisavustusta 148 000 euroa sekä TALHALL projektiin 65 000 euroa.
Oma varainhankinta koostui jäsenyhdistysten jäsenmaksuista, yhteistyökumppaneiden avustuksista, kansanedustajien tukimaksuista sekä kannatusjäseniksi littyneistä kierrätysalan toimijoista. Kesäpäiviin ja koulutuksiin osallistuvilta on peritty omavastuuosuus, milla on katettu osa tapahtumien kuluista. Eri tapahtumissa järjestettiin arpajaisia, joiden tuloilla lisättiin omarahoitusosuutta.
Henkilöstö
Vuoden 2005 aikana TVY ry:n keskustoimistossa oli kokopäiväisesti palkattuina puheenjohtaja, järjestösihteeri ja TALHALL-projektin koordinaattori. Yhdistelmätuella oli palkattu kolme toimistotyöntekijää: yksi ATK-tukihenkilöksi ja kaksi muihin toimistotöihin. Toimistossa oli myös harjoittelija 2,5 kuukautta.
(puuttuu sivu 12, sis. mm.)
- Hallinto
LIITE: Jäsenyhdistykset
Etelä-Pohjanmaa
ALAJÄRVEN SEUDUN TYÖNHAKIJAT RY, Alajärvi
ALAVUDEN SEUDUN TYÖTTÖMÄT RY, Alavus
ILMAJOEN TYÖTTÖMAT RY, Ilmajoki
JALASJÄRVEN TYÖNHAKIJAT RY, Jalasjärvi
KAUHAJOEN TYÖTTÖMÄT TYÖNHAKUAT RY, Kauhajoki
KAUHAVAN TYÖTTÖMÄT RY, Kauhava
KURIKAN TYÖNHAKIJAT RY, Kurikka
LAPPAJÄRVEN TYÖTTÖMÄT RY, Lappajärvi
LAPUAN TYÖNHAKIJAT RY, Lapua
PERÄSEINÄJOEN TYÖTTÖMÄT RY, Peräseinäjoki
TEUVAN TYÖTTÖMÄT RY, Teuva
YLISTARON TYÖTTOMÄT RY, Ylistaro
ÄHTÄRINSEUDUN TYÖTTÖMÄT RY, Ähtäri
Etelä-Savo
JOROISTEN TYÖTTÖMÄT RY, Kolma
JUVAN TYÖLLISTETTÄVÄT RY, Juva
KANGASNIEMEN TYÖTTÖMIEN TOIMINTAJÄRJESTÖ RY, Kangasniemi
MIKKELIN TYÖTTÖMÄT RY, Mikkeli
MÄNTYHARJUN TYÖTTÖMÄT RY, Mäntyharju
PIEKSÄMÄEN SEUDUN TYÖTTÖMÄT RY, Pieksämäki
PUUMALAN SEUDUN TYÖTTÖMÄT RY, Puumala
RANTASALMEN TYÖTTÖMÄT RY, Rantasalmi
SULKAVAN TOIMINTAKESKUS RY, Sulkava
TYÖTTÖMIENYHDISTYS TEKO SAVONLINNA RY, Savonlinna
Häme
ASIKKALAN TYÖVOIMARESERVILÄISET RY, Vääksy
HARTOLAN TYÖTTÖMÄT RY, Hartola
HAUHON TYÖTTÖMÄT RY, Hauho
HEINOLAN SEUDUN TYÖTTÖMÄIEN TOIMINTAJÄRJESTÖ RY, Heinola
HOLLOLAN TYÖTTÖMÄT RY, Hollola
HÄMEENLINNAN TYÖTTÖMÄT RY, Hämeenlinna
KÄRKÖLÃN TYÖTTÖMÄT RY, Järvela
LAHDEN SEUDUN TYÖTTÖMÄT RY, Lahti
LAHDEN TYÖPAJA 92 RY, Lahti
NASTOLAN TYÖTTÖMÄT RY, Nastola
ORIMATTILAN TYÖNHAKIJAT RY, Orimattila
Kaakkois-Suomi
ANJALANKOSKEN TYÖTTÖMÄT RY, Anjalankoski
ETELÄ-KYMEN TYÖTTÖMÄT RY, Hamina
IMATRAN TYÖNHAKUJAT RY, Imatra
KOUVOLAN SEUDUN TYÖTTÖMÄT RY, Kouvola
LAPPEENRANNAN SEUDUN TYÖNHAKIJAT RY, Lappeenranta
PARIKKALAN TYÖNHAKIJAT RY, Parikkala
Kainuu
HYRYNSALMEN TYÖTTÖMIEN YHDISTYS RY, Hyrynsalmi
KAJAANIN TYÖTTÖMIEN YHDISTYS RY, Kajaani
KUHMON TYÖTTÖMIEN YHDISTYS RY, Kuhmo
PUOLANGAN TYÖTTÖMIEN YHDISTYS RY, Puolanka
VAALAN TYÖTTÖMIEN YHDISTYS RY, Vaala
VUOLIJOEN TYÖTÄ ETSIVÄT RY, Otanmäki
YLÄ-KAINUUN TYÖTTÖMIEN YHDISTYS RY, Suomussalmi
Keski-Suomi
HANKASALMEN TYÖVOIMAPAKKI RY, Hankasalmi As
JYVÄSSEUDUN TYÖTTÖMÄT RY, Jyväskyla
KEURUSSEUDUN TYÖTTÖMÄT RY, Keuruu
KINNULAN TYÖNHAKUJAT RY, Kinnula
KONNEVEDEN TYÖTTÖMÄT RY, Konnevesi
KORPILAHDEN TYÖTTÖMÄT RY, Korpilahti
KUHMOISTEN TYÖTTÖMÄT RY, Kuhmoinen
MUURAMEN TYÖTTÖMIEN YHDISTYS RY, Muurame
PIHTIPUTAAN TYÖTTÖMÄT RY, Pihtipudas
SAARUÄRVEN TYÖTTÖMÄT RY, Saarijärvi
SUOLAHDEN TYÖTTÖMÄT RY, Suolahti
TYÖSILTA RY Kumppanuustalo, Jyväskylä
TYÖTTÖMIEN KUKKOPILLI RY, Kivijärvi
VIITASAAREN TYÖTTÖMIEN YHDISTYS RY, Viitasaari
ÄÄNEKOSKEN TYÖNHAKIJAT RY, Äänekoski
Lappi
IVALON SEUDUN TYÖTTÖMÄT RY, Ivalo
KEMIJÄRVEN TYÖTTÖMÄT RY, Kemijärvi
KEMINMAAN TYÖTTÖMÄT RY, Keminmaa
KOLARIN TYÖTTÖMÄT RY, Sieppijärvi
PELLON TYÖTTÖMÄT RY, Pello
POSION TYÖTTÖMÄT RY, Posio
RANUAN TYÖTTÖMÄT RY, Ranua
ROVANIEMEN LÄHIMMÄISET TUKI RY, Rovaniemi
ROVANIEMEN SEUDUN TYÖTTÖMÄT RY, Rovaniemi
SODANKYLÄN TYÖVOIMARESERVILÄISET RY, Sodankylä
SALLAN MENOKKAAT RY, Salla
YLITORNION TYÖTTÖMÄT RY, Ylitornio
Pirkanmaa
HERVANNAN SEUDUN TYÖTTÖMÄT RY, Tampere
HÄMEENKYRÖN-VILAKKALAN TYÖTTÖMÄT RY, Kyröskoski
KANGASALAN TYÖTTÖMÄT RY, Kangasala
KIHNIÖN TYÖTTÖMÄT RY, Kihniö
LEMPÄÄLÄN SEUDUN TYÖTTÖMÄT RY, Lempäälä
(puuttuu sivu 12, sis. mm.)
- Jäsenyhdistyslista (loppupuoli)
10-vuotispäiviä viettivät
Kolarin Työttömät ry
Rajaseudun Työttömät ry
Kannatusjäsenet
Eko-Kuopio
Savonlinnan Kierrätyskeskus
Raision Ekotori
Työ & Toiminta ry
Tukijäsenet
Tuija Brax
Sari Essayah
Miapetra Kumpula-Natri
Paavo Lipponen
Veijo Puhjo
Paula Risikko
Jouko Skinnari
Kimmo Tiilikainen
Kari Uotila
Tarja Cronberg
Valto Koski
Eero Lankia
Olli Nepponen
Erkki Pulliainen
Tero Rönni
Ilkka Taipale
Pentti Tiusanen
Erkki Virtanen
Avustukset yhteistyökumppaneilta
Vuosikokouksen aikaan:
Ammattiliitto Suora ry
Rautatieläisten Litto ry
Puu- ja Erityisalojen liitto ry
Sähköalojen ammattiliitto ry
Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL r.y.
Kesäpäivien aikaan:
Lappeenrannan kaupunki
Lisäksi Toimihenkilöunioni on maksanut jäseniensä vuosikokouskuluja.
Edunvalvonta/TVY ry
03.01. Tapaaminen eduskunnassa, kansanedustaja Erkki Pulliainen/Karjalainen, Kallio, Niukkanen, Honkanen
11.01. STKL, loppiaiskutsut/Karjalainen
16.01. Suomi-Venäjä-seuran kokous/Vaure
17.01. Perusturvatyöryhmä, eduskunta/Karjalainen
17.01. Kansalaisfoorumi/Vaure, Kuoppa-aho
20.01. Kirkon Työttömyystyön kehittämistyöryhmän kokous kirkkohallituksessa. TVY ry:stä Heinonen, Leppäla, Karjalainen. Kirkosta Sipiläinen, Peura, Ojanen, Korhonen
24.01. IMO:n suunnittelupalaveri/Karjalainen, Valli
31.01. Politiikan muutos- ja kansalaisaktiivisuusseminaari Srk-talo, Helsinki/Valli
01.02. Mistä toimeentuloturva? -seminaari, eduskunta/Karjalainen
02.02. Pääministeri. Kansalaisjärjestöfoorumi/Smolna, puheenjohtaja
07.02. Sisäasiainministeriö/Sisäisen turvallisuuden vaikuttajaseminaari/Karjalainen
15.02. IHMO:n suunnittelupalaveri/Karjalainen, Valli
17.02. Työministeriö/Sosiaalisen yrityksen lain ohjausryhmä/Karjalainen, Vaure
21.02. Työttömien Piispansauva-tapahtuma Vehmersalmella/Karjalainen
(puuttuu sivu 16, sis. mm.)
- Edunvalvonta 21.02.–29.9.
29.09. Kuntaliitto/Karjalainen, Leppälä, Vaure
04.10. Työhyvinvointiseminaari, Stakes/Kuoppa-aho, Karjalainen
04.10. HE112/2006 vp, kuuleminen/Kekäläinen
05.10. Perusturvatyöryhmä, eduskunta/Karjalainen
06.10. Työttömyystyön strategiatyöryhmä/Karjalainen, Leppäla
06.10. HOT-hanke/Vaure
10.10. IHMO:n suunnittelupalaveri/Karjalainen, Vallius, Valli
12.10. Perusturvatyöryhmä/Karjalainen
15.–17.10. STM/Suomen EU:n puheenjohtajakauden Köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen pyöreän pöydän kokous, Tampere /Karjalainen
17.–18.10. STKL-köyhyyskonferenssi, Tampere/Vaure
18.10. Perustulo, vas. eduskunta/Karjalainen
26.10. Sosiaalisten yritysten lain ohjausryhmä, Työministeriö/Karjalainen, Vaure
26.10. Tatsi 10 vuotta/Karjalainen
27.10. Perustulotyöryhmä/Karjalainen
30.10. Tatsi, Ylitalo/Karjalainen
30.10. RAY, Hyvä Suomi 2020/Karjalainen
31.10. STKL:n järjestöbarometrin julkaisutilaisuus/Karjalainen
01.11. Työttömyystyön strategiatyöryhmä /Karjalainen, Leppälä
02.11. Rainasäätiö/Karjalainen, Hanka
07.11. Perustulotyöryhmä, eduskunta/Karjalainen
07.11. YTY ry:n syyskokous/Karjalainen
08.11. Sosiaaliset yritykset kierrätyksen ja hyvinvointipalvelujen alalla/Kuoppa-aho
21.11. TM, Kermisen tapaaminen/Karjalainen
27.11. Yhteistyöryhmä, Stakes/Karjalainen, Vaure
28.11. STKL, Järvi-hanke arviointiseminaari/Valli
01.12. Vapaaehtoistoiminnan neuvottelukunta/Karjalainen
04.12. Yhteistyöryhmä/Karjalainen, Vaure
08.12. Työttömyystyön strategiatyöryhmä/Karjalainen, Leppälä
20.12. Sosiaalisten yritysten lain ohjausryhmä, TM/Karjalainen, Vaure
Aluetapahtumat
Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa
TVY ry:n hallituksen jäsen/aluevastava Etelä-Pohjanmaalla Kirsi Saunamäki ja Pohjanmaalla Jari Vuorinen
13.02. Aluekokous, Kurikka
03.03. Aluekokous, Ilmajoki
26.04. Aluekokous, Lapua
17.05. Koulutuspäivät Lapuan hiippakunnan alueella toimiville yhdistyksille: Haapaniemen hiippakuntakartano, Kuortane
27.05. Pro Suomi -kampanja, Lapua
12.06. Rekrytointikoulutus toiminnanohjaajille, Seinäjoki
27.09. Lapuan hippakunnan piispan Simo Peuran tapaaminen, Lapua
23.–24.11. Työllisyysseminaari, Kokkola
29.12. Aluekokous Seinäjoki
Etelä-Savo
TVY ry:n hallituksen jäsen/aluevastaava Anneli Moilanen
02.01. Suunnittelupalaveri alueen toiminnasta vuonna 2006: Moilanen, Häkkinen, Vaskelainen
(puuttuu sivu 18, sis. mm.)
- Aluetapahtumat: Etelä-Savo (loppuosa)
- Kaakkois-Suomi (alkuosa)
Kouvolan Seudun Työttömät ry:llä ja Anjalankosken Työttömät ry:llä on monipuolinen ja vilkas yhteistoiminta, mm. jokavuotiset pilkkikilpailut 6.4.2006. Kouvolan Seudun Työttömät ry on osallistunut aktiivisesti TVY:n ja yhteistyökumppaneitten toimintaan.
Etelä-Kymen Työttömät ry on osallistunt aktiivisesti TVY:n ja yhteistyökumppaneitten toimintaan. TE-keskus on myöntänyt toiminnasta Hyvät Käytännöt -kunniamaininnan. Piispan vierailu huhtikuussa. Yhdistys hallinnoi Tartu Käteen (RAY) ja Oljenkorsi 2 (TE-keskus) -projekteja.
Katso yhdistyksen kotisivut www.personal.inet.fi/yhdistys/ekyt/
Lappeenrannan Seudun Työnhakijat ry on osallistunut aktiivisesti TVY:n ja yhteistyökumppaneitten toimintaan. Ruokalatoiminnan lisäksi tärkeää mm. opinto ja retki- ja teatteritoiminta.
Yhteystiedot TVY:n kotisivuilla www.tvy.fi
Imatran Työnhakijat ry on osallistunut aktiivisesti TVY:n ja yhteistyökumppaneitten toimintaan. Ruokalatoiminnan lisäksi tärkeää mm. opinto- ja retkitoiminta.
Katso kotisivut www.tvyry.org/imatrantyonhakijat/
Parikkalan Seudun Työnhakijat ry on osallistunt voimavarojen puitteissa TV:n ja ynteistyökumppaneitten toimintaan. Toimintaa kyetty kehittämään.
Yhteystiedot TVY:n kotisivuilla www.tvy.fi
Loviisan Työnhakijat ry Uudenmaan TE-keskusalueelta on osallistunut vähäisesti voimavarojen puitteissa yhteistoimintaan. Toimintaa on kuitenkin kyetty edelleen kehittämään.
Yhteystiedot TVY:n kotisivuilla www.tvy.fi
Kainuu
TV ry:n hallituksen jäsen/aluevastava Esa Venäläinen, Päivi Vuori, Seija Kyllönen
23.01. Kainuun aluekokous, Kajaani
23.01. Kainuun Kansalaisvaikuttamisen ohjelman työstäminen
27.01. Kainuun aluekokous, puhelinneuvottelu
22.02. Kainuun aluekokous, Kuhmo
01.03. Opastus- ja neuvottelutilaisuus, Sotkamon Työttömien hdistys ry, Sotkamo
03.04. Kainuun aluekokous, Puolanka
10.05. Kainuun aluekokous, Suomussalmi
08.09. Kainuun aluekokous, Kajaani
14.11. Kokous- ja neuvottelutilaisuus, Puolanka
24.11. Kainuun aluekokous, Hyrynsalmi
Keski-Suomi
TVY ry:n hallituksen jäsen/aluevastava Pirjo-Liisa Junttila
13.01. Vuosikokousneuvottelut Jyväskylässä, Hotelli Laajavuori: TVY ry:n työvaliokunta, Junttila
21.02. Aluekokous, Jyväskylä Kumppanuustalo
28.03. Yhdistys työnantajana, Keski-Suomen yhteisöjen Tuki, Junttila
27.04. Yhdistys tynantajana, kaupunginkirjasto Jyväskylä, Junttila, Pajumäki
21.04. Viestintä ja vuorovaikutus, Saarijärvi, Pajumäki, Junttila
17.05. Kolmas sektori -Hiippakunta, Hiippakuntakartano, Kuortane, Junttila
18.05. Aluekokous, Saarijärvi
20.05. Yläkaupungin yö, kulttuuritapahtuma, Jyväskylä, Junttila
29.05. Liikekannallepano-tapahtuma, Kävelykatu, Jyväskylä
15.08. Aluekokous, Saarijärvi
04.12. Aluekokous, Jyväskylä
(puuttuu sivu 20, sis. mm.)
- Keski-Suomi (loppuosa)
- Pirkanmaa (alkuosa)
25.09. Aluekokous, Tampere
30.11. Aluekokous, Orivesi
Pohjois-Karjala
TVY ry:n hallituksen jäsen/aluevastava Lea Vallius
24.01. Aluekokous Tohmajärvellä
27.02. Pohjois-Karjalan kansanedustajien ja työttömien tapaaminen
13.03. Esa Lahtelan ja Tohmajärven työttömien tapaaminen
21.03. Aluekokous Joensuu
16.01. Aluekokous Juuka
25.–26.04. Future Free Time, Epätypilliset työsuhteet ja järjestökoulutus
14.06. Yhdistyskäynti Kihtelysvaara
08.08. Esa Venäläinen 65 vuotta Kajaani. TVY ry:n standardin luovutus
15.08. Aluekokous Nurmes
05.09. Yhdistyskäynti Liperi
19.09. Yhdistyskäynti Juuka
16.10. Yhdistyskäynti Kitee
17.10. Aluekokous Eno
17.11. Aluekokous Lieksa
31.10. Yhdistyskäynti Kesälahti
23.05. Ihmisarvopäivä ja Pro Suomi: Suunnittelupalaverit 23.1., 9.2., 27.2., 14.3., 27.3., 11.4., 21.4, 5.5. Tiedotuspalaveri 12.5 ja palautepalaveri 16.6.
25.9. ja 15.12. Vuoden 2007 Ihmisarvopäivän suunnittelu
Satakunta
TVY ry:n hallituksen jäsen/aluevastava Arto Träskelin
16.02. Aluekokous Porissa
26.05. TVY:n liikekannallepano tilaisuus Porissa Eetunaukiolla
26.05. Sauna- ja makkaranpaistoilta Kirjarannassa Lyttylässä liikekannallepanotilaisuuteen osallistuneille
05.12. Rauman yhdistyksen joulujuhla Ooperissa
Uusimaa
TVY ry:n hallituksen jäsen/aluevastava Aimo Kuoppa-aho
16.02. Aluekokous, Korson Työttömat ry
21.03. Aluekokous, Helsingin Työttömät HeTy ry
03.05. Aluekokous, Nurmijärven Työttömät ry
Varsinais-Suomi
TVY ry:n hallituksen jäsen/aluevastava Arto Leppanen
09.01. Aluekokous/Työ-Länsi hallitus, Raisio
18.01. TVY ry:n edunvalvonnan suunnittelupalaveri (Karhunen, Hanka)
22.02. Aluekokous/Työ-Länsi hallitus, Uusikaupunki
27.02. Aluetyö suunnittelupalaveri, Kaarina
20.03. Aluekokous/Työ-Länsi, Kaarina
29.–31.03. TVY:n vuosikokousjärjestelyt
26.04. Pro Suomi -kampanjan suunnittelu, Turku
02.05. Aluekokous/Työ-Länsi, Laitila
09.05. Pro Suomi -kenraaliharjoitus, Raision tori
(sivu 22 puuttuu, sis. mm.)
- Varsinais-Suomi (loppuosa)
- TalHall-projekti (alkuosa)
Alueittain
Etelä-Pohjanmaa 1
Kaakkois-Suomi 2
Pohjanmaa 1
Uusimaa 3
Etelä-Savo 5
Keski-Suomi 4
Pohjois-Karjala 4
Varsinais-Suomi 8
Häme 6
Pirkanmaa 2
Satakunta 1
Johtoryhmän kokoukset
13.1. | 23.2. | 16.3. | 5.4. | 8.5. | 21.6. | 22.6. | 18.8. | 20.9. | 11.10. | 15.11. | |
Kari Hanka | x | x | |||||||||
Lea Karjalainen | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
Seppo Leppälä | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
Lea Vallius | x | x | x | x | x | x | x | x | |||
Ritva Vaure | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
Tauno Hakkarainen | x | x | x | ||||||||
Aimo Kuoppa-aho | x | x | |||||||||
Kirsi Saunamäki | x | x | x |
TVY ry:n keskustoimisto 2006
Aila Eerola, toimistotyöntekijä
Harri Kanala, toimistotyöntekija
Lea Karjalainen, puheenjohtaja
Jouni Kuukka, toimistotyöntekijä
Esa Lehtonen, toimistotyöntekijä
Virpi Räty, toimistotyöntekijä
Pekko Sams, toimistotyöntekijä
Ritva Valli, järjestösihteeri
Ritva Vaure, projektikoordinaattori
(sivu 25 puuttuu, sis. mm:)
- ???
TVY ry:n työvaliokunnan ja hallituksen kokoukset 2006
TV 12.1. | H 6.2. | TV 23.2. | TV 16.3. | H 30.3. | H 5.4. | TV 6.5. | TV 20.6. | TV 21.6. | TV 18.8. | H 6.9. | TV 20.9. | TV 11.10. | TV 16.11. | H 23.11. | |
Hakkarainen Tauno | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | ||||
Hanka Kari | x | x | x | x | |||||||||||
Heinonen Ahti | x | x | x | x | x | ||||||||||
Junttila Pirjo-Liisa | x | x | x | x | x | x | |||||||||
Järvenpãä Helvi | x | x | x | x | x | ||||||||||
Kallunki Toivo | x | ||||||||||||||
Karjalainen Lea | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
Kekäläinen Markku | x | ||||||||||||||
Korteniemi Anneli | x | x | |||||||||||||
Kuoppa-aho Aimo | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | |
Kyllönen Seija | x | ||||||||||||||
Laitinen Anne | x | x | |||||||||||||
Lehtonen Pirjo | x | x | |||||||||||||
Leppälä Seppo | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
Leppänen Arto | x | x | |||||||||||||
Moilanen Anneli | x | x | x | x | x | ||||||||||
Nissinen Lauri | x | ||||||||||||||
Nygren Matti | x | x | x | ||||||||||||
Pajumäki Kari | x | ||||||||||||||
Porttila Seija | x | x | |||||||||||||
Saunamäki Kirsi | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | |||
Träskelin Arto | x | x | x | x | x | ||||||||||
Valli Ritva | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | ||
Vallius Lea | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | ||
Vaskelainen Tuula | x | ||||||||||||||
Vauhkonen lise | x | ||||||||||||||
Vaure Ritva | x | x | x | x | x | x | |||||||||
Weman Keijo | x | ||||||||||||||
Venäläinen Esa | x | x | x | ||||||||||||
Vuori Päivi | x | ||||||||||||||
Vuorinen Jari | x | x | x | x |