Kävellään Suomi ympäri – Työttömien Keskusjärjestö kannustaa kesäiseen liikuntaan

Kävellään Suomi ympäri – Työttömien Keskusjärjestö kannustaa kesäiseen liikuntaan

Kävellään Suomi ympäri – Työttömien Keskusjärjestö kannustaa kesäiseen liikuntaan

Työttömien Keskusjärjestö haastaa 30-vuotisjuhlansa tiimoilta kaikkia työttömiä ja heidän perheitään kävelylle Suomen ympäri. Kampanja on käynnissä 1.6.-30.9.2021.

Kampanjaan voi osallistua kirjaamalla kävelykilometrit verkkosivuiltamme löytyvälle lomakkeelle tai lähettämällä kuvan kävelymatkan varrelta. Kampanjaa käydään myös some-kanavilla. Tarkemmat ohjeet löytyvät kampanjan verkkosivulta.

Kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan pääpalkintona aktiivisuusmittari sekä muina palkintoina kävelysauvoja, verenpainemittareita ja jumppakuminauhoja. Myös osallistuneiden jäsenyhdistysten kesken arvotaan lahjakorttipalkinto liikuntavälineiden hankintaan.

Kävellen kohti aktiivisempaa elämäntapaa

Kävely on tutkitusti mainio liikuntamuoto: se ei maksa mitään ja kävelylle voi lähteä koska tahansa vaikka suoraan omalta kotiovelta.

– Kävely sopii lähes kaikille, eikä se vaadi liikuntavälineiden hankintaa tai tekniikan opettelua. Kävellen on mahdollista liikkua luonnossa omaan tahtiin vaikkapa maisemia ihaillen tai linnunlaulua kuunnellen. Mukaan voi ottaa kaverin tai perheenjäsenen, jolloin myös ihmisen luontainen sosiaalisten kontaktien tarve tulee tyydytetyksi, sanoo hankekoordinaattori Heli Niromaa Kaikki Kunnossa -hankkeesta.

Kävelylenkkeily on ollut jo pitkään suomalaisten suosituin liikuntaharrastus.  Korona-aikana kävelyn ja siihen liittyvän retkeilyn suosio liikuntamuotona on noussut entisestään. Puhutaan jopa kävelybuumista.

Askelia voi kerryttää omassa arjessa myös hyötyliikunnan kautta. Lyhyet asiointimatkat kauppaan ja muualle voi mahdollisuuksien mukaan taittaa kävellen.

Mikä motivoisi liikkeelle?

Eri asiat motivoivat eri ihmisiä, kaikille tärkeintä ei ole kunnon kohoaminen tai terveyshyödyt.

– Mieti, mikä motivoi sinua liikkumaan, ja aseta itsellesi kesälle kunnon tavoite! Onko se kaverin seura, luonnosta nauttiminen, virkeämpi olo tai positiiviset vaikutukset mielialaan ja uneen? Tai olisiko esimerkiksi itsearvostuksen parantuminen, kun huomaa, että jaksaa ja pystyy – vaiko jokin muu? pohtii toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski.

– Juhlavuoden kampanjallamme halusimme tarttua asiaan, joka voisi helpolla tavalla edistää työttömien hyvinvointia, Haapakoski lisää.

Työttömien Keskusjärjestön Kaikki Kunnossa -hanke toivoo aktiivista osallistumista kampanjaan!

Lisätietoja:

Hankekoordinaattori Heli Niromaa, 044 544 3613, heli.niromaa(@)tyottomat.fi

Toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski, 050 577 2580, jukka.haapakoski(@)tyottomat.fi

Viestinnän asiantuntija Leena Valkonen, 044 717 7277, leena.valkonen(@)tyottomat.fi

 

Katso lisätietoja verkkosivulta: Kävellään Suomi ympäri – Työttömien keskusjärjestö ry (tyottomat.fi)

logo, jossa lenkkitossun pohja ja teksti Kävellään Suomi ympäri

nuoli