Työttömille

Koronaepidemiaan liittyvää tietoa verkkosivuillamme

Keväällä 2020 käynnistyi maailmanlaajuinen koronaepidemia. Olemme koonneet verkkosivuillemme tietopaketteja koronan aiheuttamiin tilanteisiin työttömän näkökulmasta. Seuraavista linkeistä löydät lisätietoja näistä aihepiireistä:

Tietoa työttömien yhdistysten toiminnasta

Työttömien Keskusjärjestö katsoo, että työtön on aktiivinen yhteiskunnallinen toimija ja tuottava kansalainen, vaikka hän ei ole ansiotyössä. Köyhyys, koulutuksen puute ja terveydelliset syyt estävät työttömän aktiivista kansalaisuutta, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta. Siksi työttömän perusoikeuksista, toimeentulosta, palveluista ja itsemääräämisoikeudesta tulee pitää kiinni sekä eettisin että kansantaloudellisin perustein.

Työttömien Keskusjärjestön jäsenenä on noin 80 eri puolilla Suomea toimivaa jäsenyhdistystä.

Tiesitkö, että työttömien yhdistykset ovat kohtaamispaikkoja, jotka tarjoavat monipuolisesti toimintaa, tietoa ja tukea. Monilla jäsenyhdistyksillä on ruokala, jossa voit aterioida ja käydä kahvilla edulliseen hintaan. Päivän lehdet ovat luettavana ja tietokoneen käyttö on mahdollista useissa paikoissa.

Yhdistyksissä kokoontuu erilaisia ryhmiä: on käsillä tekemistä, liikuntaa, musiikkia, teatteria ja vertaistukiryhmiä esimerkiksi tupakasta vieroittautumiseen. Jos sinulla on erityistaitoja, voit ehdottaa ja perustaa toimintaryhmän yhdistykseen.

Yhdistyksen kautta voit saada mm. maksuttomia tai edullisia uimahallilippuja, osallistua kulttuuritapahtumiin ja retkille.

Useimmat yhdistykset jakavat myös ruoka-apua, joko EU-ruokaa tai kauppojen lahjoitusruokaa.

Tietoa tuetusta lomatoiminnasta ja niiden järjestäjistä löydät verkkosivuiltamme ja paikallisesti saat lisätietoa näistä mahdollisuuksista jäsenyhdistyksistämme.

Yhdistysten henkilökunta auttaa tarpeidesi mukaan työttömyysturvaan liittyvissä hakemusasioissa ja ohjaa tarvittaessa oikeaan palveluun. Yhdistystemme kautta voit saada ääntäsi kuuluviin myös valtion hallinnossa ja eduskunnassa.

Jos sinua kiinnostaa tulla mukaan työttömien toimintaan, löydät lähimmän paikallisyhdistyksen tiedot Jäsenistö-sivultamme. Ota rohkeasti yhteyttä yhdistykseen ja käy tutustumassa toimintaan.

Polkuja työelämään

Jäsenyhdistyksistämme löytyy monialaisesti erilaisia työtehtäviä. Tyypillisiä työaloja ovat mm.  kierrätys- ja kirpputoritoiminta, puutyöpajat, autopajat, pyöräpajat, puhtaanapito ja siivous, toimistotyöt ja tietotekniikka sekä mediatyöpajat. Hygieniapassin, tulityökortin ym. työntekoon liittyvän passin suorittaminen onnistuu useimmissa yhdistyksissä.

Yhdistyksistä voi löytyä mahdollisuuksia palkkatyön rinnalla myös palkkatukityöhön sekä kuntouttavaan työtoimintaan.

Jäsenyhdistyksemme toimivat yleishyödyllisin periaattein. Yhdistyksen toiminnasta kertyvä tuotto käytetään yhteiseen ”hyvään” ja oman toiminnan kehittämiseen.

Seuraa toimintaamme Ajankohtaista-sivulla sekä sosiaalisen median kanavilla Facebookissa sekä Twitterissä.

Työttömien Keskusjärjestön yhteystiedot.

nuoli