Työttömille

Tietoa työttömien yhdistysten toiminnasta

Työttömien Keskusjärjestön jäsenenä on 64 eri puolilla Suomea toimivaa jäsenyhdistystä.

Tiesitkö, että työttömien yhdistykset ovat kaikille työttömille avoimia kohtaamispaikkoja, jotka tarjoavat monipuolisesti toimintaa, tietoa ja tukea. Monilla jäsenyhdistyksillä on ruokala, jossa voit aterioida ja käydä kahvilla edulliseen hintaan. Päivän lehdet ovat luettavana ja tietokoneen käyttö on mahdollista useissa paikoissa. Digivälineiden käyttöön on saatavana opastusta ja yhdistyksestä riippuen tarjolla on myös erilaista koulutus- ja kurssitoimintaa.

Yhdistyksissä kokoontuu harraste- ja muita ryhmiä: on liikuntaa, musiikkia, teatteria ja keskustelevia vertaistukiryhmiä. Jos sinulla on erityistaitoja, voit ehdottaa ja perustaa toimintaryhmän yhdistykseen.

Yhdistyksen kautta voit saada mm. maksuttomia tai edullisia uimahallilippuja, osallistua kulttuuritapahtumiin ja retkille.

Useimmat yhdistykset jakavat myös ruoka-apua mm. kauppojen ja muiden yritysten tai organisaatioiden lahjoitusruokaa.

Tietoa tuetusta lomatoiminnasta ja niiden järjestäjistä löydät verkkosivuiltamme. Paikallisesti saat lisätietoa näistä mahdollisuuksista jäsenyhdistyksistämme.

Yhdistysten henkilökunta auttaa tarpeidesi mukaan työttömyysturvaan liittyvissä hakemusasioissa ja ohjaa tarvittaessa oikeaan palveluun. Yhdistystemme kautta voit saada ääntäsi kuuluviin myös valtion hallinnossa ja eduskunnassa.

Jos sinua kiinnostaa tulla mukaan työttömien toimintaan, löydät lähimmän paikallisyhdistyksen tiedot Jäsenistö-sivultamme. Ota rohkeasti yhteyttä yhdistykseen ja käy tutustumassa toimintaan.

Polkuja työelämään

Jäsenyhdistyksistämme löytyy monialaisesti erilaisia työtehtäviä. Tyypillisiä työaloja ovat mm.  kierrätys- ja kirpputoritoiminta, puutyöpajat, autopajat, pyöräpajat, puhtaanapito ja siivous, toimistotyöt ja tietotekniikka sekä mediatyöpajat. Hygieniapassin, tulityökortin ym. työntekoon liittyvän passin suorittaminen onnistuu useimmissa yhdistyksissä.

Yhdistyksistä voi löytyä mahdollisuuksia palkkatyön rinnalla myös palkkatukityöhön, työkokeiluun sekä kuntouttavaan työtoimintaan.

Jäsenyhdistyksemme toimivat yleishyödyllisin periaattein. Yhdistyksen toiminnasta kertyvä tuotto käytetään yhteiseen ”hyvään” ja oman toiminnan kehittämiseen.

Seuraa toimintaamme Ajankohtaista-sivulla sekä sosiaalisen median kanavilla Facebookissa sekä Twitterissä.

Työttömien Keskusjärjestön yhteystiedot.

Työttömien Keskusjärjestön perusperiaate on, että työtön on aktiivinen yhteiskunnallinen toimija ja tuottava kansalainen, vaikka hän ei ole ansiotyössä. Köyhyys, koulutuksen puute ja terveydelliset syyt estävät työttömän aktiivista kansalaisuutta, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta. Siksi työttömän perusoikeuksista, toimeentulosta, palveluista ja itsemääräämisoikeudesta tulee pitää kiinni sekä eettisin että kansantaloudellisin perustein.

Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan

nuoli